03.02.2014 13:56

Babītē apstiprina budžetu ar deficītu; pabeigs mūzikas skolas un bibliotēkas izbūvi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītē vienā ēkā atradīsies gan bibliotēka, gan mūzikas skola, un nama rekonstrukcijai no šā gada budžeta atvēlēta liela daļa līdzekļu. Babītē vienā ēkā atradīsies gan bibliotēka, gan mūzikas skola, un nama rekonstrukcijai no šā gada budžeta atvēlēta liela daļa līdzekļu. Krišjānis Grantiņš

Babītes novada dome pieņēmusi šā gada budžetu ar gandrīz divu miljonu eiro deficītu.

Kopējie pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi 2014. gadā plānoti 10,335 miljonu eiro, bet izdevumi 12,284 miljonu eiro apmērā, informē Babītes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Siliņa.

Šogad dome plāno pabeigt Babītes Mūzikas skolas un pašvaldības bibliotēkas ēkas Jūrmalas ielā 14a rekonstrukciju, paredzot tam 2,205 miljonus eiro. Šo namu pašvaldība 2011. gadā iegādājās no SIA "Lattelecom", un iepriekšējos gados tika veikta rekonstrukcijas projekta izstrāde, lai ēkā varētu izvietot bibliotēku un Babītes Mūzikas skolu ar klašu telpām un koncertzāli, ko būtu iespējams izmantot dažādus kultūras pasākumu rīkošanai.

Ņemot vērā pietiekami straujo bērnu skaita pieaugumu, šogad paredzēts uzbūvēt vēl vienu korpusu pirmskolas izglītības iestādei "Saimīte", kurā varētu izvietot ap 45 bērniem.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, ielu un autoceļu ikdienas uzturēšanai un asfaltbetona seguma atjaunošanai no autoceļu fonda līdzekļiem plānots ieguldīt 259 223 eiro, kas ir par 34,2 % vairāk nekā pērn. Savukārt pašvaldības ielu un ceļu projektēšanā, būvniecībā un rekonstrukcijā no pamatbudžeta līdzekļiem plānots ieguldīt 688 407 eiro, kas ir par 11 % mazāk nekā 2013. gadā. Paredzēts rekonstruēt Liepu aleju Babītē un izbūvēt ar luksoforu regulējamu Rīgas un Jūrmalas ielu krustojumu Piņķos.

Tā kā pagājušajā gadā tika atteikts Eiropas Savienības līdzfinansējums ūdenssaimniecības attīstības projekta realizācijai Salas pagasta Spuņciemā, bet, ņemot vērā ūdensvada kritisko tehnisko stāvokli, paredzēts rekonstrukciju finansēt no pašvaldības šā gada budžeta.

Šogad no pašvaldības budžeta sociālajai palīdzībai dažādu pabalstu izmaksai un pakalpojumu apmaksai paredzēti 308 323 eiro, kas ir par 2,3 % vairāk nekā 2013. gadā.

Iepriekš:
Ropažu budžetā prioritāri izdala līdzekļus izglītības iestāžu būvniecībai un atliek vairākus projektus uz nākamajiem gadiem
Ādažos apstiprina budžetu ar pārpalikumu; prioritāte – iedzīvotāju skaita palielinājuma veicināšana
Baldone lielāko daļu budžeta atvēl izglītībai, nākamgad grib likvidēt bērnudārzu rindas
Sigulda pieņēmusi budžetu, vairāku nozīmīgu projektu dēļ tajā gaidāms "taupības režīms"
Stopiņos uz pusi palielināts finansējums sociālajiem pabalstiem, kultūras centra būvniecībai naudu meklēs no ES fondiem
Mārupiešu prioritāte aizvien paliks izglītība un infrastruktūras attīstīšana; plāno arī aizņemties
Ķekava lauvas tiesu budžeta atvēlēs izglītībai, pieliks arī autoceļiem, bet samazinās sabiedriskās kārtības uzturēšanai
Carnikava 2014. gada budžetā ieplānojusi par 7 % lielākus ieņēmumus; teju par ceturtdaļu kāps arī izdevumi