31.01.2014 11:37

Ādažos apstiprina budžetu ar pārpalikumu; prioritāte – iedzīvotāju skaita palielinājuma veicināšana

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
28. janvārī notikušajā šī gada pirmajā Ādažu novada domes sēdē deputāti lēma par diviem pašvaldībai ļoti nozīmīgiem jautājumiem – 2014. gada budžetu un jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. 28. janvārī notikušajā šī gada pirmajā Ādažu novada domes sēdē deputāti lēma par diviem pašvaldībai ļoti nozīmīgiem jautājumiem – 2014. gada budžetu un jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Krišjānis Grantiņš

Ādažu novada dome apstiprinājusi 2014. gada budžetu ar pārpalikumu, paredzot, ka gada beigās atlikums budžetā būs 728 tūkstoši eiro.

Budžeta prioritāte ir nodrošināt vajadzības, kas saistītas ar iedzīvotāju skaita palielinājumu. Arī iepriekšējo gadu pašvaldība noslēgusi ar finanšu līdzekļu atlikumu pamatbudžetā 2,5 miljonu eiro apmērā.

Kā informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Monika Griezne, galvenās budžeta prioritātes saistās ar iedzīvotāju skaita kāpumu un vajadzību apmierināšanu, tādēļ plānots uzlabot pašvaldības pakalpojumu pieejamību, kā arī satiksmes drošību galvenajās Ādažu ielās un labiekārtot teritorijas centrā un ciematos.

Prāvas investīcijas – 426 tūkstoši eiro – plānotas gājēju/veloceliņa izbūvei gar Gaujas ielu, teritoriju apzaļumošanas pasākumiem un uzkopšanai atvēlēti 265 tūkstoši eiro, bet melioratīvo sistēmu kopšanai poldera teritorijās – 146 tūkstoši eiro.

Pirmo reizi Ādažu budžetā paredzēti līdzekļi domes klientu centra izveidei, un tie ir astoņi tūkstoši eiro. Tāpat no budžeta pirmo reizi tiek paredzēts finansējums tautas sporta pasākumiem un sporta laukumu uzlabošanai un izveidei, kas ir desmit tūkstošu eiro apmērā.

41 tūkstoti eiro paredzēts izlietot videonovērošanas ieviešanai Ādažu centrā sabiedrības drošībai.

Šā gada budžets plānots ar atlikumu, lai rezervētu daļu finansējuma 2015. gada lielākajam projektam – Gaujas ielas rekonstrukcijai Ādažu centrā, norāda M. Griezne.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, finansējuma kāpums ir gandrīz visās nozarēs – izglītībā, kultūrā, sociālajā aizsardzībā un infrasturktūras attīstība, jo palielinājušies budžeta ieņēmumi.

Vairāki investīciju projekti pārcelti uz vēlāku periodu, jo šā gada budžetā tam nepietika līdzekļu. To vidū ir multifunkcionālā sporta centra izbūve pie centra dārziņa, tirgus laukuma pārbūve, samazinātas Līgo laukuma investīcijas.

Iepriekš:
Baldone lielāko daļu budžeta atvēl izglītībai, nākamgad grib likvidēt bērnudārzu rindas
Sigulda pieņēmusi budžetu, vairāku nozīmīgu projektu dēļ tajā gaidāms "taupības režīms"
Stopiņos uz pusi palielināts finansējums sociālajiem pabalstiem, kultūras centra būvniecībai naudu meklēs no ES fondiem
Mārupiešu prioritāte aizvien paliks izglītība un infrastruktūras attīstīšana; plāno arī aizņemties
Ķekava lauvas tiesu budžeta atvēlēs izglītībai, pieliks arī autoceļiem, bet samazinās sabiedriskās kārtības uzturēšanai
Carnikava 2014. gada budžetā ieplānojusi par 7 % lielākus ieņēmumus; teju par ceturtdaļu kāps arī izdevumi