29.01.2014 09:28

Baldone lielāko daļu budžeta atvēl izglītībai, nākamgad grib likvidēt bērnudārzu rindas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baldones novada budžetā 2014. gadam visām struktūrvienībām atvēlētas lielākas summas, jo vidēji par 5 % ir palielinātas algas un noteiktas piemaksas Baldones Mākslas skolas un Baldones mūzikas pamatskolas pedagogiem.

Prioritāte novadā joprojām ir izglītība un teritorijas labiekārtošana, norāda domes priekšsēdētāja Karina Putniņa.

Baldones pamatbudžeta ieņēmumi noteikti 4,584 miljonu eiro apmērā, bet izdevumi – 4,918 miljoni eiro. Izglītībai atvēlēta gandrīz puse no budžeta – 2,247 miljoni eiro. "Turpināsim skolas celtniecību. Diemžēl līdzekļi pietrūkst jaunā korpusa pilnīgai pabeigšanai, taču trīs jaunas klases un bērnu pēcpusdienas centru varēsim nodot ekspluatācijā," uzsver Baldones pašvaldības vadītāja, piebilstot, ka tiks labiekārtots arī stāvlaukums pie skolas Rīgas ielas pusē.

"Sāksim arī vienu lielu projektu – pirmsskolas izglītības iestādes "Vāverīte" piebūves ar sporta zāli un divu grupu telpām celtniecību. Jau nākamgad plānojam nodot piebūvi ekspluatācijā, un tad tiks likvidētas rindas uz bērnudārzu," norāda K. Putniņa.

Pēc Baldones pašvaldības vadītājas sniegtās informācijas, vēl nozīmīgs projekts tiks realizēts, lai paplašinātu ielu apgaismojuma tīklu. Salīdzinoši vairāk līdzekļu tiks atvēlēti arī IT tehnoloģiju nomaiņai un papildināšanai visās iestādēs. "Galvenā uzmanība veltīta tam, lai nodrošinātu visu iestāžu un dienestu normālu funkcionēšanu, taču visu attīstības projektu īstenošanai līdzekļi pietrūkst," atzīst Baldones vadītāja.

Teritoriju attīstībai pašvaldība atvēlējusi 691 tūkstoti eiro, vides aizsardzībai un atkritumu apsaimniekošanai – 493 tūkstošus eiro, kultūras iestādēm – 181 tūkstoti eiro.

Iepriekš:
Sigulda pieņēmusi budžetu, vairāku nozīmīgu projektu dēļ tajā gaidāms "taupības režīms"
Stopiņos uz pusi palielināts finansējums sociālajiem pabalstiem, kultūras centra būvniecībai naudu meklēs no ES fondiem
Mārupiešu prioritāte aizvien paliks izglītība un infrastruktūras attīstīšana; plāno arī aizņemties
Ķekava lauvas tiesu budžeta atvēlēs izglītībai, pieliks arī autoceļiem, bet samazinās sabiedriskās kārtības uzturēšanai
Carnikava 2014. gada budžetā ieplānojusi par 7 % lielākus ieņēmumus; teju par ceturtdaļu kāps arī izdevumi