Finanses

Politiski represētajiem valsts simtgadē plāno piešķirt vienreizēju 100 eiro atbalstu, informēja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Šajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā no 2014.gada līdz 2020.gadam četru lielo projektu - dzelzceļa tīkla elektrifikācijas, Rīgas tramvaja infrastruktūras, Stradiņa slimnīcas un Inčukalna sērskābā gudrona dīķa - īstenošana nav apdraudēta.

Šogad 1.oktobrī tiks indeksētas pensijas un atlīdzības vai to daļu apmērs, kas nepārsniedz 382 eiro, un kopumā šim mērķim budžetā ir paredzēti 30 miljoni eiro, preses konferencē pastāstīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Latvijā patēriņa cenas šogad jūlijā salīdzinājumā ar jūniju samazinājušās par 0,8%. Precēm cenas samazinājās par 1,3 %, savukārt pakalpojumiem pieauga par 0,4 %. Savukārt gada inflācija salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju sarukusi līdz 2,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Neskatoties uz prognozēto negatīvo fiskālo telpu, ministrijas 2019.gada budžetā prioritārajiem pasākumiem papildus prasa 1,1 miljardu eiro, liecina Finanšu ministrijas (FM) apkopotā informācija par ministriju papildus finansējuma pieprasījumiem 2019.gada budžetā.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija ir pieņēmusi pirmos 22 lēmumus par transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uzturlīdzekļu parādniekiem. Turpmāk šāds lēmums varētu ietekmēt vēl aptuveni piecus tūkstošus negodprātīgo vecāku, kam ir derīga autovadītāja apliecība.

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 132,1 miljona eiro peļņu, kas ir par 19,8% mazāk nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija. Tostarp šogad jūnijā monetārās finanšu iestādes kopumā nopelnījušas 0,9 miljonus eiro.

Latvijas rūpniecībā vidējais ražotājcenu līmenis šogad jūnijā, salīdzinot ar 2017.gada jūniju, pieaudzis par 4,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas veikalos pie Igaunijas robežas pārdots aptuveni par 80% vairāk alus un 3,4 reizes vairāk citu vieglo alkoholisko dzērienu nekā attiecīgajā laikposmā pērn, liecina Igaunijas Aldaru asociācijas apkopotā informācija.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) īstenotā remigrācijas pilotprojekta laikā tiem iedzīvotājiem, kuri vēlas atgriezties Latvijā, saimnieciskās darbības īstenošanai vai sākšanai kopumā tiks piešķirti 180 000 eiro, informē VARAM pārstāvis Kaspars Rūklis.

1 lapa no 74