Uzņēmējdarbība

Starptautiskā lidosta "Rīga" šā gada pirmo pusgadu ir noslēgusi ar apgrozījuma pieaugumu par 13% jeb 3,33 miljoniem eiro, sasniedzot 28,69 miljonus eiro, kā arī ir guvusi 5,9 miljonu eiro peļņu, kas ir 7,4 reizes lielāka nekā pērn pirmajā pusgadā.

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijā kopumā saražoti 39,9 miljoni litru alus, kas ir par 13,2% mazāk nekā 2017. gada sešos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Zviedru uzņēmuma "IKEA" pirmais veikals Latvijā tiks atklāts 30. augustā Biķeru ielā 2, Stopiņu novada Dreiliņos. Šis ir lielākais "IKEA" veikals Baltijas valstīs – veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru.

Pierīgas novados darbojas liela daļa uzņēmumu, kas valstij maksā krietnus nodokļus, kā arī nodrošina darba iespējas daudziem iedzīvotājiem. Piedāvājam ielūkoties lielāko uzņēmumu topā un izdarīt secinājumus, kāpēc viens otrs Pierīgas novads ir tik pieprasīts uzņēmējdarbības vidē, bet citi pārstāvēti mazāk vai nemaz.

Ādažu novada dome šogad trešo reizi organizēja Ādažu novada jauno uzņēmēju konkursu, kura mērķis ir veicināt jauno komersantu darbību Ādažu novadā, sekmējot darbavietu radīšanu, jaunu produktu un pakalpojumu piedāvājumu.

Latvijā šogad jūlija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tāpat kā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Iepirkuma konkursā par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apgādi ar pārtiku varēs pieteikties arī vietējie ražotāji, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Turpmāk tiks paplašināts valsts atbalsts darba devējiem – komersantiem un valsts vai pašvaldību institūcijām, kas nodarbina cilvēkus vecumā no 50 gadiem. To paredz otrdien valdības pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos.

Ceļu būves firmas SIA "Binders" Vangažu asfaltbetona rūpnīcā (ABR) jūlijā saražota miljonā tonna asfalta. Apjoms sasniegts 11 gadu laikā, kopš darbu sāka fundamentāli atjaunotā ražotne, ko 2007. gadā uzslēja vecās rūpnīcas vietā.

Mūsu redakcijai piezvanīja Jānis no Sīpolciema Babītes novadā. Kunga darba gaitas vairāk saistītas ar Jūrmalas pilsētu, tādēļ saprotams bija jautājums, vai kūrortā ir iespējams iegādāties vietējo zvejnieku ķertas un kūpinātas zivis. Agrāk tāda iespēja bijusi, bet nu jau vairākus gadus nekā.

1 lapa no 151