24.01.2014 13:36

Stopiņos uz pusi palielināts finansējums sociālajiem pabalstiem, kultūras centra būvniecībai naudu meklēs no ES fondiem

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņos uz pusi palielināts finansējums sociālajiem pabalstiem, kultūras centra būvniecībai naudu meklēs no ES fondiem www.foto.delfi.lv

Stopiņu novada domes apstiprinātajā 2014. gada budžetā kā prioritāte izvirzīta infrastruktūras attīstība, atvēlot tam 1,854 miljonus eiro.

Kā informē novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Skrastiņa, vēl prāvi līdzekļi paredzēti izglītības un kultūras iestāžu uzlabošanai. 316 tūkstoši eiro plānoti Ulbrokas vidusskolas 4. stāva izbūvei, bet šīs pašas skolas siltināšanai paredzēti 340 tūkstoši eiro. Pirmsskolas izglītības iestādes "Pienenīte" vecā korpusa siltināšanai un jumta nomaiņai atvēlēti 485 tūkstoši eiro.

Dome izrēķinājusi, ka Ulbrokas kultūras nama siltināšanai un jumta nomaiņai nepieciešami 225 tūkstoši eiro, bet jauna Stopiņu novada kultūras centra būvniecības sākšanai – pusmiljons. Diemžēl ar pašvaldības rīcībā esošo finansējumu kultūras nama būvniecībai nepietiek, tādēļ tiks meklētas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus.

Dome paredzējusi uzlabot ūdenssaimniecības un kanalizācijas tīklus Sauriešu un Upesleju ciemos. Šo tīklu rekonstrukcijai Sauriešos paredzēti 1,003 miljoni eiro, bet Upeslejās – 945 tūkstoši eiro.

Ūdensteču tīrīšanai un padziļināšanai no budžeta atvēlēti 200 tūkstoši eiro.

Procentuāli budžeta sadalījums ir aptuveni līdzvērtīgs iepriekšējā gada budžeta sadalījumam, norāda novada domes pārstāve, uzsverot, ka sociālo pabalstu nodrošinājumam budžets ir palielināts par 51 procentu līdz 6,887 miljoniem eiro.

Tāpat būtiski vairāk līdzekļu nekā pērn atvēlēti atpūtai, kultūra un reliģijai, kur budžets palielināts par 40 % līdz 975 tūkstošiem eiro.
Veselības budžets palielināts par 14 %, sabiedriskajai kārtībai un drošībai atvēlēts par 27 % vairāk, bet izglītībai – par 16 % vairāk.

Iepriekš:
Mārupiešu prioritāte aizvien paliks izglītība un infrastruktūras attīstīšana; plāno arī aizņemties
Ķekava lauvas tiesu budžeta atvēlēs izglītībai, pieliks arī autoceļiem, bet samazinās sabiedriskās kārtības uzturēšanai
Carnikava 2014. gada budžetā ieplānojusi par 7 % lielākus ieņēmumus; teju par ceturtdaļu kāps arī izdevumi