02.02.2014 14:26

Ropažu budžetā prioritāri izdala līdzekļus izglītības iestāžu būvniecībai un atliek vairākus projektus uz nākamajiem gadiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu budžetā prioritāri izdala līdzekļus izglītības iestāžu būvniecībai un atliek vairākus projektus uz nākamajiem gadiem www.foto.delfi.lv/LETA

Lielāko daļu – 34,25 % – no šā gada budžeta izdevumiem Ropažu novada dome paredzējusi pašvaldību teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai, tostarp investīcijām attīstībai.

No tām lauvas tiesa atvēlēta skolu būvniecībai un būvprojektu izstrādei, par prioritāti budžetā tāpat kā pērn izvirzot izglītību.

Kā informē Ropažu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Koleča, lielākās investīcijas paredzētas pirmsskolas izglītības iestādes "Annele" tehniskā projekta izstrādei un būvniecībai – attiecīgi 40 460 eiro un 924 867 eiro. Tāpat prāva summa atvēlēta Zaķumuižas pamatskolas rekonstrukcijai – 504 269 eiro. Savukārt Ropažu vidusskolas būvprojekta izstrādei plānoti 34 149 eiro. Šiem lielajiem būvniecības darbiem plānots ņemt aizņēmumu Valsts kasē.

"Ropažu novada pašvaldības 2013. gada budžets bija uz nākotnes attīstību vērsts budžets, kas saistīts ar iedzīvotāju labklājību – turpinot attīstīt izglītības jomu, novada labiekārtošanu, veicot ieguldījumus investīcijās un tamlīdzīgi. Pašvaldības 2014. gada budžetu varam uzskatīt par attīstības turpinājuma budžetu, kas ietver darbus un pasākumus, lai varētu sākt īstenot jaunās novada attīstības programmas septiņiem gadiem paredzētos mērķus," norāda pašvaldības pārstāve.

Pēc viņas paustā, viss, ko plānots veikt šogad, ir ar mērķi uzlabot dzīvi iedzīvotājiem – sākot no izglītības sistēmas pilnveidošanas, sakoptākas vides un sakārtotākas infrastruktūras radīšanas, kultūras un sporta dzīves pilnveidošanas nodrošinājuma. 2014. gadā paredzēts turpināt iesākto sadarbību ar pašvaldības biedrībām, uzņēmējiem, tā veidojot ciešāku mijiedarbību pašvaldība–uzņēmēji–iedzīvotāji.

Kopējie Ropažu novada budžeta ieņēmumi prognozēti 5,017 miljonu eiro apmērā.

Izglītībai Ropažos paredzēts novirzīt 29,66 % no kopējiem pamatbudžeta izdevumiem, 7,68 % – atpūtai, kultūrai un reliģijai, 6,88 % – sociālajai aizsardzībai, 3,29 % – sabiedriskajai kārtībai un drošībai, bet 18,24 % – vispārējiem valdības dienestiem.

"Arī divus turpmākos gadus (2015.–2016. g.) pašvaldības darbība būs vērsta uz jaunās attīstības programmas izvirzīto mērķu īstenošanas turpinājumu, protams, izvērtējot un aktualizējot programmā ietverto pasākumu aktualitāti, nepieciešamību un finansiālās iespējas," uzsver I. Koleča.

Nākamajos gados plānots turpināt izglītības iestāžu paplašināšanu un rekonstrukciju, risināt jautājumu par jauno kapu izveidi, veikt sporta stadiona rekonstrukciju, kā arī Kākciemā izbūvēt notekūdeņu attīrīšanas iekārtu, labiekārtot peldvietu pie Lielās Juglas un turpināt Zaķumuižas dīķu kaskāžu un Silezera gultnes tīrīšanu un apkārtnes sakārtošanu. Šiem pasākumiem šā gada budžetā līdzekļu nav pieticis.

Iepriekš:

Ādažos apstiprina budžetu ar pārpalikumu; prioritāte – iedzīvotāju skaita palielinājuma veicināšana
Baldone lielāko daļu budžeta atvēl izglītībai, nākamgad grib likvidēt bērnudārzu rindas
Sigulda pieņēmusi budžetu, vairāku nozīmīgu projektu dēļ tajā gaidāms "taupības režīms"
Stopiņos uz pusi palielināts finansējums sociālajiem pabalstiem, kultūras centra būvniecībai naudu meklēs no ES fondiem
Mārupiešu prioritāte aizvien paliks izglītība un infrastruktūras attīstīšana; plāno arī aizņemties
Ķekava lauvas tiesu budžeta atvēlēs izglītībai, pieliks arī autoceļiem, bet samazinās sabiedriskās kārtības uzturēšanai
Carnikava 2014. gada budžetā ieplānojusi par 7 % lielākus ieņēmumus; teju par ceturtdaļu kāps arī izdevumi