14.06.2013 15:26

Siguldā deputāte atteikusies no mandāta, stopiņietis vēl domā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Jaunajā pilī, kurā iekārtota novada dome, nākamos četrus gadus nesēdēs vietējā kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte. Siguldas Jaunajā pilī, kurā iekārtota novada dome, nākamos četrus gadus nesēdēs vietējā kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte. www.sigulda.lv

Teju vai katrā jaunievēlētajā Pierīgas novadu domē ir pa kādam deputātam, kuram jāizšķiras – palikt pašvaldības iestādes vadītāja amatā vai sēsties uz deputāta krēsla. Izņēmums nav arī Stopiņi un Sigulda.

Lai gan pirms pāris dienām arī pašvaldības aģentūras "Saimnieks"' direktors Jānis Koponāns balsoja par ilggadējā Stopiņu mēra Jāņa Pumpura pārvēlēšanu šajā amatā, jau tuvākajā laikā viņam nāksies izšķirties, uz kura krēsla sēdēt. Viņš kā pēdējais no astoņiem cilvēkiem ievēlēts no mēra partijas "Reģionu alianse". Vēlētāji pašvaldības aģentūras vadītājam bija ielikuši 234 plusiņus un 214 svītrojumus.

Par to, ka uz abiem krēsliem sēdēt nevarēs, J. Koponāns ir informēts, bet, kuru no tiem izvēlēsies, sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" viņš neatklāj, vien norādot, ka līdz 1. jūlijam vēl ir laiks. Negaidot šo datumu, savu izvēli ir izdarījusi Siguldas novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte. Viņa ar 532 plusiem un 446 svītrojumiem domē iekļuva kā septītā no 12 cilvēku lielās partijas "Reģionu alianse" kompānijas. 

"Kad balotējos, vēl īsti skaidrības nebija par to, vai varēšu apvienot amatus, tādēļ piekritu startēt vēlēšanās, taču tagad domes juristi paziņoja, ka tomēr nevarēšu. Izvēle bija par labu kultūrai, jo tur esmu daudz vairāk vajadzīga, politiķa karjera mani pagaidīs," smejot saka J. Borīte.

Tāpat Siguldas, Sējas un Stopiņu novadu domēs iekļuvuši tādi pašvaldību iestāžu vadītāji un viņu vietnieki, uz kuriem noteikumi par amatu savienošanas aizliegumu neattiecas. Starp tādiem ir, piemēram, Murjāņu Sporta ģimnāzija direktora vietniece audzināšanas darbā Astrīda Pastare, kura Sējas novada domē iekļuvusi no mēra Gunta Liepiņa pārstāvētās vēlētāju apvienības "Tēvzeme". Noteikumi neattiecas arī uz viņas saraksta biedreni, Sējas novada pašvaldības Sociālās palīdzības organizatori un bibliotēkas vadītāju Intu Petrovu.


Līdzīgi ir arī Siguldā, kur novada domē no mēra Uģa Mitrevica pārstāvētās partijas "Reģionu alianse" deputāta krēslā sēdēs vietējā dienas centra vadītāja Eva Viļķina, Siguldas pilsētas vidusskolas direktore Ņina Balode, kā arī viņas profesijas biedri Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece izglītības darbā Līga Sausiņa un Siguldas Mākslu skola "Baltais flīģelis" direktors Guntars Zvejnieks.

Arī Stopiņu domē bez pašvaldības iestāžu vadītājiem un viņu vietniekiem neiztiks. No partijas "Reģionu alianse" šīs Pierīgas pašvaldības deputāta krēslā sēdēs Ulbrokas bibliotēkas vadītāja Daiga Brigmane, kā arī Ulbrokas sporta kompleksa direktora vietnieks sporta darba jautājumos Ainārs Vaičulens. 

Iepriekš:
Salaspilī vienu no diviem amatiem jāizvēlas vienam, Saulkrastos – nevienam
Domēs ievēlētie izpilddirektori par amatu izvēli – noslēpumaini
Mārupē un Mālpilī deputāti vēl nav izšķīrušies par labu vienam amatam
Ķekavā uz diviem krēsliem nevarēs sēdēt viens deputāts, par otru skaidrības nav
Lai saglabātu abus darbus, Carnikavā deputāts pazemina sevi amatā
Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja