06.06.2013 13:25

Lai saglabātu abus darbus, Carnikavā deputāts pazemina sevi amatā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai saglabātu abus darbus, Carnikavā deputāts pazemina sevi amatā arhīvs

Tā kā šī gada sākumā pieņemtās likuma normas liedz ievēlētajiem deputātiem apvienot to ar darbu pašvaldības uzņēmumu vadības spicē, daži ir gatavi atteikties no viena krēsla, bet citi – pazemināt sevi amatā.

Viens no tādiem ir esošais Carnikavas novada domes deputāts un pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" direktora vietnieks Pjotrs Špakovs. Carnikavieši lēma, ka P. Špakovam iesāktais jāturpina, tādēļ no centriskās partijas "Latvijas zemnieku savienība" ievēlēja viņu atkārtoti.

Apzinoties, ka abus amatus viņš apvienot nevarēs, taču līdz galam neesot gatavs atteikties no neviena, P. Špakovs piekritis, ka pašvaldības iestādē viņš tiek pazemināts amatā. "No 1. jūnija esmu parasts darbinieks tehniskajā nodaļā. Būs jauns priekšnieks, kurš pieņems lēmumus, bet es turpmāk darīšu parastu darbu. Protams, arī alga būs atbildoša jaunajam amatam – mazāka," teic Carnikavas novada domē ievēlētais deputāts.

Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" viņš teic, ka nevarējis atteikties no deputāta krēsla, jo tā būtu vēlētāju pievilšana, taču aiziet no pašvaldības uzņēmuma arī nav gribējies, jo darbu viņš protot un "nebaidoties būt par strādnieku".

Iespējams, ja likuma "Par pašvaldībām" izmaiņas būtu nedaudz citādākas, līdzīgi kā P. Špakovam, arī dažiem citiem Pierīgas pašvaldībās ievēlētajiem deputātiem būtu jādomā, kuru amatu izvēlēties. Viens no tādiem būtu no partijas "Reģionu alianse" Ādažu novada domē ievēlētais pašvaldības SIA "Ādažu slimnīca" vadītājs Pēteris Pultraks un no Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Ikšķiles novadā ievēlētā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Valda Krinkele. Taču izmaiņas nosaka, ka jaunie noteikumi par amatu savienošanas aizliegumu neattiecas uz kultūras, medicīnas, sporta un izglītības iestāžu vadītājiem.

Iepriekš:
Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja