05.06.2013 15:25

Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunajā sasaukumā daudziem pašvaldībās ievēlētājiem deputātiem būs jāizvēlas, vai palikt savā amatā pašvaldības iestādē vai palikt tikai par domes deputātu. Sēdēšana uz diviem krēsliem vairs nebūs iespējama. Jaunajā sasaukumā daudziem pašvaldībās ievēlētājiem deputātiem būs jāizvēlas, vai palikt savā amatā pašvaldības iestādē vai palikt tikai par domes deputātu. Sēdēšana uz diviem krēsliem vairs nebūs iespējama. arhīvs

No šī gada sākuma spēkā stājušās izmaiņas likumdošanā, kas aizliedz savienot amatus pašvaldības iestādēs un deputāta pienākumu pildīšanu. Lielākā daļa inčukalniešu, uz kuriem tas attieksies, jau ir izlēmuši, kuru no amatiem izvēlēties.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju no politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" šajā Pierīgas novadā ievēlēts esošais domes priekšsēdētāja vietnieks un pašvaldības SIA "Vangažu namsaimnieks" valdes loceklis Ņikita Kozlovs. Tā kā par liegumu abus šos amatus apvienot viņš esot dzirdējis, nule kā ievēlētajam Inčukalna novada domes deputātam esot skaidrs, uz kura no diviem krēsliem turpmāk sēdēt. "Palikšu domē kā deputāts," tā Ņ.Kozlovs.

Arī viņa partijas biedrs, arī domē ievēlētais pašvaldības SIA "Vangažu namsaimnieks" valdes loceklis Sergejs Gorčinskis izvēlēsies par labu deputāta krēslam, kurā viņš sēž arī šajā sasaukumā. "Ja reiz vēlētāji tā ir lēmuši, ka man jābūt domē, bet amatus apvienot nedrīkstu, tad izvēlos aiziet no pašvaldības uzņēmuma," komentē S. Gorčinskis. Uz jautājumu, vai viņam piedāvāts kāds amats domes administrācijā, piemēram, priekšsēdētāja vietnieka postenis, ko agrāk ieņēma Ņ. Kozlovs, S. Gorčinskis atbild noraidoši. Vismaz pagaidām par to sarunas neesot bijušas.

Izvēle par labu vienam vai otram amatam bija jāizdara vietējā sociālā dienesta vadītājai Zinaīdai Gofmanei. Pagājušajā sasaukumā šos amatus viņai apvienot ļāva, bet šoreiz ir citādāk. Ir jāizvēlas tikai viens, un Z. Gofmanei jau ir skaidrs, uz kura no krēsliem viņa sēdēs turpmāk. "Palikšu sociālajā dienestā, jo man šis darbs patīk un esmu tajā daudz noderīgāka," skaidro Z. Gofmane, neslēpjot, ka lēmums būtu bijis citādāks, ja viņas pārstāvētā Vidzemes partija būtu ieguvusi vairāk par divām vietām novada domē. Z. Gofrmanes vieta domes deputātes krēslā tukša nepaliks. To, visticamāk, ieņems nākamā saraksta kandidāte, Inčukalna novada domes sekretāre Anete Šica. 

Lēmumu par to, uz kura no krēsliem palikt, nav pieņēmis Vangažu pilsētas pārvaldes vadītājs Aivars Nalivaiko, kurš domē ievēlēts no centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība". "Vispirms izrunāšos ar kolēģiem un Vangažu iedzīvotājiem. Gribu dzirdēt viņu viedokli un tikai tad pieņemšu lēmumu. Man vēl ir laiks," tā Vangažu pilsētas pārvaldes vadītājs.


Tāpat pagaidām nav skaidrs Inčukalna novada pašvaldības aģentūras "Sociālās aprūpes māja "Gauja"" direktora vietnieka saimniecības jautājumos Armanda Cīrulnieka liktenis. Viņš ievēlēts no politiskās partijas "Reģionu alianse". "Par šo jautājumu interesējos pie domes juristiem. Kad viņi dos atbildi, vai varu vai nevaru amatus apvienot, tad arī domāšu," tā A. Cīrulnieks.

Šī gada sākumā pieņemtās izmaiņas likumā "Par pašvaldībām" skatīt šeit.