10.06.2013 11:22

Mārupē un Mālpilī deputāti vēl nav izšķīrušies par labu vienam amatam

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par ievēlētajiem deputātiem, Mārupē un Mālpilī ir pa vienam tādam, kuram būs jāizšķiras – amats pašvaldības uzņēmumā vai domē.

Jau rakstījām, ka šī gada sākumā likumā "Par pašvaldībām" tika ieviestas stingrākas normas attiecībā uz to, ar kādām nodarbēm jaunievēlētie deputāti amatus savienot nedrīkstēs. Viens no tiem, kuram tuvākajā laikā būs jāizlemj, uz kura no krēsliem palikt, ir Mālpils pašvaldības SIA "Norma K" valdes loceklis un jaunievēlētais deputāts no domē vairākumu ieguvušā politiskā spēka "Vienoti Mālpilij!" Voldemārs Cērps.

Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" pats V. Cērps uzsver, ka izvēli vēl neesot izdarījis. "Man vēl ir laiks, tāpēc par to domāju, apsveru visus plusus un mīnusus. Tad jau redzēs, ko izvēlēšos," tā pašvaldības uzņēmuma vadītājs, neslēpjot, ka vairāk tomēr sliecas uz esošās darbavietas saglabāšanu. "Man patiešām ļoti patīk tas, ko daru. Bet, kā jau teicu – neesmu izlēmis vēl," tā SIA "Norma K" valdes loceklis.


Līdzīgā situācijā ir arī Mārupes novada domes izpilddirektors Ivars Punculis. Viņš ievēlēts no pašreizējā mēra Mārtiņa Bojāra pārstāvētās Latvijas Zemnieku savienības. "Vēl domāju," tik lakonisks ir I. Punculis. 

Savukārt jaunie noteikumi neattieksies uz Mārupes vidusskolas direktoru un jau esošo deputātu Jāni Lagzdkalnu, kurš domē ievēlēts no politiskās partijas "Reģionu alianse", kā arī otru domē ievēlēto pašvaldības iestādes vadītāju no šī saraksta, proti, Mārupes kultūras nama direktori Iru Dūdumu.


Iepriekš:
Ķekavā uz diviem krēsliem nevarēs sēdēt viens deputāts, par otru skaidrības nav
Lai saglabātu abus darbus, Carnikavā deputāts pazemina sevi amatā
Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja