13.06.2013 11:28

Salaspilī vienu no diviem amatiem jāizvēlas vienam, Saulkrastos – nevienam

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tāpat kā citās Pierīgas pašvaldībās, arī Salaspilī un Saulkrastos jaunajās domēs ievēlēti dažādi pašvaldību iestāžu vadītāji. Taču izvēlēties, uz kura no krēsliem palikt, vajadzēs tikai vienam.

Saskaņā ar informāciju no Centrālās vēlēšanu komisijas Salaspils novada domes jaunajā "iesaukumā" no "Zaļo un zemnieku savienības" ar 163 plusiņiem un 31 svītrojumu iekļuvis Salaspils novada pašvaldības iestādes "Komunālais dienests" vadītājs Zigmārs Zeimulis. Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" viņš atklāj, ka ir informēts, ka abus amatus saglabāt nevarēs, bet par to, kuru izvēlēsies, pagaidām runāt atsakās.

"Tiesas procesa dēļ [par vēlēšanu rezultātiem vienā no Salaspils iecirkņiem] iespējamas būs kādas izmaiņas, tāpēc runāt par amatu izvēli ir pāragri. Kad būs pirmā domes sēde, tad arī izlemšu, kuru no šiem amatiem izvēlēties," komentāros skops ir Z. Zeimulis.

Salaspils novada domē būs vairāki pašvaldības iestāžu vadītāji, taču uz viņiem normas par amatu apvienošanu neattieksies. Visvairāk tādu cilvēku ir līdzšinējā un, visticamāk, arī amatā paliekošā mēra Raimonda Čudara pārstāvētajā "Vienotībā". No šī politiskā saraksta domē iekļuvis 1945. gadā dzimušais kultūras nama ''Rīgava'' direktors Ēriks Miķelsons, SIA "Salaspils poliklīnika" valdes locekle Vita Upmane, Salaspils 1. vidusskolas direktore Vera Kalniņa, kā arī pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes ''Ritenītis'' vadītāja Anna Kavasa.

Līdzīga situācija ir arī Saulkrastos, kur domē no vēlēšanās uzvarējušās Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" domē iekļuvis Zvejniekciema vidusskolas direktors Andris Dulpiņš un PSIA "Saulkrastu slimnīca" valdes locekle Santa Ancāne.

Iepriekš:
Domēs ievēlētie izpilddirektori par amatu izvēli – noslēpumaini
Mārupē un Mālpilī deputāti vēl nav izšķīrušies par labu vienam amatam
Ķekavā uz diviem krēsliem nevarēs sēdēt viens deputāts, par otru skaidrības nav
Lai saglabātu abus darbus, Carnikavā deputāts pazemina sevi amatā
Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja