11.06.2013 13:28

Domēs ievēlētie izpilddirektori par amatu izvēli – noslēpumaini

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairākās Pierīgas novadu domēs ievēlēti pašreizējie izpilddirektori. Visi zina, ka abus amatus apvienot nevarēs, bet kuru no tiem izvēlēsies, pagaidām klusē.

Viens no šādiem novadiem ir bagātā Garkalne, kur jaunajā sasaukumā no politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" kā ceturtā deputāte no četriem ievēlēta pašreizējā izpilddirektore Jeļena Toca. Viņa no garkalniešiem saņēmusi 77 plusus un 42 svītrojumus, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Par to, vai J. Toca paliks esošajā amatā, vai kļūs par novada domes deputāti, jo abus amatus viņa apvienot nedrīkst, pagaidām skaidrības nav. Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" viņa ir izvairīga: "Mans lēmums būs zināms pēc pirmās domes sēdes, kas paredzēta īsi pirms Jāņiem. Pašlaik negribu komentēt, kuru no amatiem plānoju izvēlēties, jo skaidrs, ka abos palikt nevarēšu."

Līdzīgu viedokli pauž arī Olaines novada pašvaldības izpilddirektors Andris Bergs, kurš kā otrais ar 805 "plusiņiem" un 142 svītrojumiem ievēlēts no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas. Viņš atklāj, ka pašlaik apsverot gan vienas, gan otras izvēles pozitīvos un negatīvos aspektus. "Izvēle patiešām nav viegla, tāpēc gribu kārtīgi visu apsvērt un izvērtēt. Man vēl ir laiks, jo skaidrībai jābūt līdz 21. jūnijam. Līdz tam arī būšu izdomājis," teic Olaines novada domes izpilddirektors.

Tikpat nerunīgs ir arī Ropažu novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Baklāns, kurš ar 105 "plusiņiem" un 71 svītrojumu kā trešais ievēlēts domē no politiskās partijas "Reģionu alianse". "Likumu es zinu. Abos amatos palikt nevarēšu, taču pagaidām nevēlos atklāt, kuram par labu nosliekšos. Pēc pirmās domes sēdes tas, visticamāk, tāpat būs skaidrs," nedaudz noslēpumains ir J. Baklāns.

Iepriekš:
Mārupē un Mālpilī deputāti vēl nav izšķīrušies par labu vienam amatam
Ķekavā uz diviem krēsliem nevarēs sēdēt viens deputāts, par otru skaidrības nav
Lai saglabātu abus darbus, Carnikavā deputāts pazemina sevi amatā
Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja