12.09.2013 11:24

Par dzīvību Eiropā parakstījies jau viens miljons cilvēku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Eiropas Pilsoņu iniciatīvas "Viens no mums" koordinācijas birojs paziņojis, ka 11. septembrī ir savākts viens miljons parakstu tās atbalstam.

Divos mēnešos, kas atlikuši līdz parakstu vākšanas beigu datumam – 1. novembrim –, organizētāji cer savākt vēl 500 000 parakstu. Atbalsta veicināšanai šā gada 22. septembris ir izsludināts kā Eiropas diena par dzīvību, kurā iedzīvotāji tiek aicināti atbalstīt iniciatīvu elektroniski, iesaistoties akcijā "Spied un balso".

Atgādināms, ka iniciatīvas mērķis ir panākt aizliegumu Eiropas Savienības (ES) likumdošanā no ES budžeta finansēt darbības, kuru īstenošana prasa cilvēka embrija iznīcināšanu – embrionālo cilmes šūnu pētniecību, kā arī aizliegt abortus Āzijas, Āfrikas un Latīņamerikas valstīs. Ilgtermiņā šīs akcijas mērķis ir nostiprināt Eiropas Savienības likumdošanā cilvēka dzīvības aizsardzību, sākot no ieņemšanas brīža, kā arī stiprināt vienotu Eiropas "Pro life" kustību.

Lai iniciatīva būtu derīga, līdz 2013. gada 1. novembrim visās ES dalībvalstīs jāsavāc vismaz viens miljons parakstu, un vismaz septiņās valstīs savākto parakstu summai ir jābūt vienādai vai lielākai par šo valstu EP deputātu skaita reizinājumu ar 150. Latvijā iniciatīvas atbalstam līdz šim apkopoti 3916 paraksti, kas atbilst 58 % no mūsu valstij noteiktā minimuma jeb 6750 parakstiem. Kopumā šī prasība jau ir izpildīta 10 dalībvalstīs, tostarp vairāk nekā 99 % no minimuma sasniegusi arī Vācija.

Arī Latvijas iedzīvotāji ir aicināti atbalstīt iniciatīvu, to parakstot internetā www.oneofus.eu vai https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do?lang=lv, vai aizpildot speciālas veidlapas, kas atrodamas draudzēs (attiecīgu draudžu prāvestiem ir nosūtītas šīs iniciatīvas veidlapas).

Vairāk informācijas atrodams mājaslapās www.oneofus.eu, www.pardzivibu.lv, www.draugiem.lv/viensnomums. Lai sazinātos ar iniciatīvas koordinatoru Latvijā, rakstiet uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Par Eiropas Pilsoņu iniciatīvas īstenošanu Latvijā ir atbildīga Asociācija "Ģimene", bet tās ierosinātāji pārstāv Franciju, Vāciju, Itāliju, Ungāriju, Poliju, Spāniju un Lielbritāniju, un atbalstītāju vidū ir dzīvības aizstāvji no daudzām citām valstīm, tostarp Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Slovākijas u. c.

Iepriekš:
Iniciatīva "Viens no mums": Arī Lietuva sasniegusi minimumu
Francija izpilda ES prasību iniciatīvai "Viens no mums"; arī Lietuva ir tuvu
Iniciatīva "Viens no mums": aizstāvēt tiesības uz dzīvību ir katra labas gribas cilvēka pienākums
Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums"
Par nedzimuša bērna tiesībām savākta trešdaļa parakstu

"Par dzīvību": Dzīvība sākas no ieņemšanas brīža