06.07.2013 22:12

Francija izpilda ES prasību iniciatīvai "Viens no mums"; arī Lietuva ir tuvu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Eiropas Pilsoņu Iniciatīvas "Viens no mums" koordinācijas birojs 4. jūlijā paziņoja, ka arī Francija ir izpildījusi ES prasību šai akcijai, savācot parakstu skaitu, kas atbilst noteiktajam minimumam – 55 500 parakstiem, tādējādi kļūstot par astoto ES dalībvalsti, kas izpildījusi šo prasību.

Jau agrāk sev noteikto parakstu skaitu bija izpildījušas Austrija, Spānija, Itālija, Ungārija, Polija, Nīderlande un Slovākija. Tuvu minimuma sasniegšanai ir arī Lietuva (99,67 %).

Latvijā ir apkopoti 1890 paraksti uz papīra veidlapām un 649 paraksti elektroniski, kopā – 2539 paraksti, kas atbilst 37,45 % no mūsu valstij noteiktā minimuma. Kopumā visās ES dalībvalstīs ir savākts 702 691 paraksts akcijas atbalstam. Eiropas Pilsoņu Iniciatīva ir derīga, ja visās dalībvalstīs tiek savākts vismaz viens miljons iedzīvotāju parakstu, un minimums tiek savākts vismaz septiņās valstīs.

Eiropas Pilsoņu Iniciatīvas " Viens no mums" mērķis ir noteikt ES likumdošanā aizliegumu no ES fondiem līdzfinansēt darbības, kuru īstenošanai nepieciešama cilvēku embriju iznīcināšana. Šeit galvenokārt ir runa par abortiem un embrionālo cilmes šūnu pētniecību. Priekšikums attiecas uz līdzfinansējumu pētniecībai, starptautiskajai palīdzībai un veselības aprūpei.

Parakstu vākšana Iniciatīvas atbalstam notiek gan uz papīra veidlapām, gan elektroniski līdz šā gada 1. novembrim. Latvijā parakstīties var www.lkr.lv, www.pardzivibu.lv, www.luteranidzivibai.lv

Iepriekš:
Par nedzimuša bērna tiesībām savākta trešdaļa parakstu

"Par dzīvību": Dzīvība sākas no ieņemšanas brīža