07.02.2013 14:47

Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums" arhīvs

Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs februārī atklāta Eiropas Pilsoņu iniciatīva "Viens no mums" ("One of Us"), kas ir pirmā šāda veida iniciatīva visas Eiropas kontekstā, kas paredz tiesisko aizsardzību cilvēka dzīvībai un cieņai, un tajā ir iespēja piedalīties ikvienam no mums.

"One of us" iniciatīvas ietvaros ikviens balsstiesīgs Latvijas pilsonis tiek aicināts parakstīties par to, lai nedzimis bērniņš tiktu aizstāvēts jau no ieņemšanas brīža - tādējādi mēs atzīstam, ka bērns jau mātes miesās ir VIENS NO MUMS.

Eiropas pilsoņu iniciatīva (EPI) ir Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņu iespēja ierosināt likumprojektus ES kompetences ietvaros. To var salīdzināt ar likuma vai tautas nobalsošanas ierosināšanu Latvijā.

Šīs iniciatīvas mērķis ir aicināt Eiropas Komisiju pārtraukt finansējumu tādām darbībām, kas ir saistītas ar cilvēka dzīvības iznīcināšanu. Tas galvenokārt attiecas uz abortiem un embrionālo cilmes šūnu pētniecību. Ilgtermiņā šīs iniciatīvas mērķis ir nostiprināt Eiropas Savienības likumdošanā cilvēka dzīvības aizsardzību, sākot no ieņemšanas brīža, kā arī stiprināt vienotu Eiropas "Pro life" kustību.

Lai iniciatīva būtu derīga, līdz 2013. gada 1. novembrim visās ES dalībvalstīs jāsavāc vismaz viens miljons parakstu un vismaz 7 valstīs savākto parakstu summai ir jābūt vienādai vai lielākai par šo valstu EP deputātu skaita reizinājumu ar 150 (Latvijā šis skaitlis ir apmēram 7000 parakstu).

Arī Latvijas iedzīvotāji ir aicināti atbalstīt iniciatīvu, to parakstot internetā www.oneofus.eu vai https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do, vai aizpildot speciālas veidlapas, kas atrodamas draudzēs (attiecīgu draudžu prāvestiem ir nosūtītas šīs iniciatīvas veidlapas; Latvijā Centrālas vēlēšanu komisijas atļauja ir datēta ar 2013. gada 16. janvāri.

Vairāk informācijas atrodams mājaslapās www.oneofus.eu, www.pardzivibu.lv, www.draugiem.lv/viensnomums. Lai sazinātos ar iniciatīvas koordinatoru Latvijā, rakstiet uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Par Eiropas Pilsoņu iniciatīvas īstenošanu Latvijā ir atbildīga Asociācija "Ģimene", bet tās ierosinātāji pārstāv Franciju, Vāciju, Itāliju, Ungāriju, Poliju, Spāniju un Lielbritāniju, un atbalstītāju vidū ir dzīvības aizstāvji no daudzām citām valstīm, tostarp Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Slovākijas u. c.

"Par dzīvību": Dzīvība sākas no ieņemšanas brīža