14.06.2013 09:26

Rupjais Marats Kasems gatavojas Saeimas vēlēšanām – papildināta ar jaunu "atvainošanās" video

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rupjais Marats Kasems gatavojas Saeimas vēlēšanām – papildināta ar jaunu "atvainošanās" video M. Kasema personīgais arhīvs

Lai gan 12. jūnija vakarā "Saskaņas centra" (SC) Salaspils nodaļas biedri lēma par bēdīgi slavenā Marata Kasema izslēgšanu no savām rindām, mutīgais jaunietis ir apņēmības pilns nākamgad startēt parlamenta vēlēšanās.

Atgādinām, ka, pēc neiekļūšanas Salaspils domē, M. Kasems ierakstīja video savu "vēstījumu" vēlētājiem, kā arī politiskajiem konkurentiem, apsaukājot tos necenzētos vārdos.

Uzreiz pēc video publiskošanas partijas "Saskaņas centrs" Salaspils pirmorganizācija nolēma sasaukt sapulci, kurā tika pieņemts lēmums M. Kasemu no šī politiskā spēka izslēgt. Sašutumu par šādu izrunāšanos neslēpa arī partijas līderis Jānis Urbanovičs. Viņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka vienpersoniski partijas vadītājs nevar kādu sodīt un Rīgā stingri ievēro nodaļu suverenitāti. "Es nevaru izslēgt cilvēku no partijas un pat sodīt nevaru. Tas jādara tur uz vietas. Mēs, protams, varam labot to spriedumu, ko lems nodaļas biedri, mēs to varam padarīt gan stingrāku, gan vājināt," skaidroja politiķis. "Es domāju, ka organizācijas biedri ir tikpat sašutuši kā es," situāciju komentēja J. Urbanovičs, "man bija kauns."

Savukārt pats M. Kasems bauda straujo popularitāti. Viņš sniedzis interviju žurnālam "Sestdiena", kur neslēpj prieku, ka tagad visi viņu pazīst, un jauniegūtā atpazīstamība runātīgajam jaunietim palīdzēšot nākamgad, kad plānotas Saeimas vēlēšanas.

Pašlaik M. Kasems studē politoloģiju un dzīvo Krievijas galvaspilsētā Maskavā, un nesatraucas par daudzajiem spriedelējumiem, ka pēc video, kurā necenzēto vārdu skaits bija lielāks par "parastajiem", patiešām pārvilks treknu svītru viņa politiskajai karjerai. Lai gan "Saskaņas centrā" viņš vairs nav gaidīts, pats vaininieks uzskata, ka ar negatīvo popularitāti viņš varētu uzrunāt "protesta elektorātu" – vēlētājus, kuri ir teju pret visām politiskajām partijām un tādēļ bieži vēlēšanās nepiedalās, raksta žurnāls "Sestdiena".


Līdz šim vairāk nekā simts tūkstošus reižu noskatītais video tika uzņemts 2. jūnija naktī iepretim Maskavas Centrālajam universālveikalam, kur M. Kasems svinīgā gaisotnē gaidīja vēlēšanu rezultātus. "Latvijā visiem arī bija vēlēšanu nakts, cilvēki birojos gaidīja rezultātus, nāca ar groziņiem. To pašu sarīkoju arī es, tikai Krievijā un caur internetu. Atnāca viens cilvēks un palūdza, lai es kaut ko smieklīgu pasaku. Tad es arī pateicu. Es nezināju, ka tas viss tā beigsies," viņš atstāsta tās nakts notikumus.

M. Kasems intervijā arī klāsta, ka video internetā nonācis bez viņa ziņas. "Ja es pats būtu ievietojis to internetā, tad laikam man būtu jāārstējas Sarkandaugavā, nevis jānodarbojas ar kandidēšanu." Bēdīgi slaveno video esot uzfilmējis un publicējis viņam līdz tam ne pārāk labi pazīstamais reklāmas students Ivars Grigorjevs. "Es viņu pēc tam atradu, un mēs izrunājām notikušo. Tagad viņš man "Facebook" ir draugs. Nu, protams, es viņam iedevu pa purnu," it kā pašsaprotami nosaka M. Kasems.

Jaunākajā video, kas publicēts portālā "Youtube.com", M. Kasems visai haotiski atvainojas salaspiliešiem un Latvijas iedzīvotājiem un vēl aicina vietējos domāt ar galvu, ejot pie vēlēšanu urnām. 



Iepriekš:
Rupjo "Saskaņas centra" deputāta kandidātu Salaspilī aicinās izslēgt no partijas rindām
Rupjais "saskaņietis" Kasems: "Esmu inteliģents cilvēks"; video filmējies skaidrā