13.06.2013 10:05

Rupjo "Saskaņas centra" deputāta kandidātu Salaspilī aicinās izslēgt no partijas rindām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rupjo "Saskaņas centra" deputāta kandidātu Salaspilī aicinās izslēgt no partijas rindām ekrānuzņēmums no video

Partijas "Saskaņas centrs" (SC) Salaspils pirmorganizācijas kopsapulcē 12. jūnijā vienbalsīgi pieņemts lēmums aicināt izslēgt no partijas pašvaldības deputāta amata kandidātu Maratu Kasemu.

Pats Kasems kopsapulcē nepiedalījās, aģentūrai LETA sacīja SC Salaspils līdere Ludmila Fedorkova.

Kā skaidroja Fedorkova, protokols par šādu lēmumu tiks nosūtīts partijas valdei, kurai būs jālemj par Kasema izslēgšanu.

Kā ziņots, sociālajos tīklos un citos interneta portālos plašu ievērību raisījis video, kurā redzams Kasems, gānoties par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem. Kasems pēc neveiksmes vēlēšanās veltījis lamuvārdus un lāstus gan politiskajiem konkurentiem, gan arī vēlētājiem.

Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) līderis Jānis Urbanovičs pēc video noskatīšanās atzina, ka par šādu partijas biedra rīcību ir sašutis un nokaunējies.

Urbanovičs norādīja, ka, uzzinot par "šo negadījumu", sazinājies ar SC Salaspils nodaļas vadītāju un uzdevis tuvākajā laikā izvērtēt šo gadījumu.

Urbanovičs vienlaikus uzsvēra, ka vienpersoniski partijas vadītājs nevar kādu sodīt un SC stingri ievēro nodaļu suverenitāti. "Es nevaru izslēgt cilvēku no partijas un pat sodīt nevaru. Tas jādara tur uz vietas. Mēs, protams, varam labot to spriedumu, ko lems nodaļas biedri, mēs to varam padarīt gan stingrāku, gan vājināt," skaidroja politiķis. "Es domāju, ka organizācijas biedri ir tikpat sašutuši kā es," situāciju komentēja Urbanovičs, "man bija kauns."

Kasems SC sarakstā Salaspilī startēja ar astoto numuru, saņemot 131 plusu. Vēl 44 vēlētāji šo deputāta kandidātu bija izsvītrojuši, Kasems palika 13. vietā un domē neiekļuva. Kopumā Salaspils novadā SC jaunajā sasaukumā pārstāvēs četri deputāti.

Kasems ir dzimis 1990. gadā, 2008. gadā pabeidzis Salaspils 2. vidusskolu un pašlaik ir students. Savā "Facebook.com" profilā viņš norādījis, ka dzīvo Krievijas galvaspilsētā Maskavā un esot strādājis Latvijas Futbola federācijā.