05.09.2013 10:03

Garkalnes pašvaldība pēc tiesas sprieduma spiesta atklāt sava "šofera dēla" izglītību

Autors  Pietiek.com
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
K. Zīberta profilā "Facebook.com" iepriekš bija minēts, ka viņš septiņus gadus – no 2005. līdz 2012. gadam – studējis biznesa augstskolā "Turība", bet nu iestājies Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Taču pēc tam, kad interesi par K. Zīberta izglītību bija izrādījis portāls "Apriņķis.lv", no jaunā pašvaldības uzņēmuma vadītāja profila visa informācija saistībā ar viņa iegūto izglītību pazuda. K. Zīberta profilā "Facebook.com" iepriekš bija minēts, ka viņš septiņus gadus – no 2005. līdz 2012. gadam – studējis biznesa augstskolā "Turība", bet nu iestājies Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Taču pēc tam, kad interesi par K. Zīberta izglītību bija izrādījis portāls "Apriņķis.lv", no jaunā pašvaldības uzņēmuma vadītāja profila visa informācija saistībā ar viņa iegūto izglītību pazuda. ekrānšāviņš no "Draugiem.lv".

Garkalnes novada pašvaldībai nācies atklāt, kādu izglītību ieguvis un kādus tieši pienākumus pildīs novada domes priekšsēdētāja Mārtiņa Gunāra Bauzes–Krastiņa sievas māsasdēls Klāvs Zīberts.

Atgādināms, ka viņš bez konkursa tika iecelts par pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" vadītāju. Tas noticis tikai pēc tam, kad administratīvā rajona tiesa apmierināja portāla "Pietiek.com" pārstāvja pieteikumu par pašvaldības prettiesisko rīcību, šo informāciju slēpjot. Interesanti, ka atmaksāt valsts nodevu 20 latu apmērā pašvaldība vismaz pagaidām nav vēlējusies.

Garkalnes novada domes priekšsēdētājs M. G. Bauze-Krastiņš jau iepriekš bijis pazīstams ar to, ka viņa radinieki cits pēc cita ieņem būtiskus un labi apmaksātus pašvaldības amatus. Tā, piemēram, domes preses sekretāra vietu ieņem domes priekšsēdētāja dēls Mārcis Bauze-Krastiņš, kurš šajā amatā aizvietojis savu māsu.

Taču radu saime Garkalnes novada pašvaldībā paklusām vēl papildinājās līdz ar M. G. Bauzes-Krastiņa sievas māsasdēla K. Zīberta kļūšanu par pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" vadītāju. Pirms šīs nozīmēšanas K. Zīberts novada domē bija strādājis par projektu vadītāja palīgu, bet par nozīmīgā uzņēmuma vadītāju kļuva 25 gadu vecumā, turklāt, iespējams, bez atbilstošas izglītības.

K. Zīberta profilā "Facebook.com" iepriekš bija minēts, ka viņš septiņus gadus – no 2005. līdz 2012. gadam – studējis biznesa augstskolā "Turība", bet nu iestājies Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Taču pēc tam, kad interesi par K. Zīberta izglītību bija izrādījis portāls "Apriņķis.lv", no jaunā pašvaldības uzņēmuma vadītāja profila visa informācija saistībā ar viņa iegūto izglītību pazuda.

Savukārt Garkalnes novada domes priekšsēdētāja uzskats, ko viņš pauda, saņemot oficiālu "Pietiek.com" pārstāvja informācijas pieprasījumu, bija – sabiedrībai neesot nekādas daļas par to, kādu izglītību ir vai nav ieguvis viņa sievas māsasdēls. Turklāt arī K. Zīberta pienākumi jaunajā amatā nav skaidri noteikti.

"Pietiek.com" pašvaldības vadītājam oficiālā iesniegumā uzdeva šādus jautājumus.

1) Kāds bija pilnais izvēles process, kura rezultātā par SIA "Garkalnes inženiertīkli" valdes locekli tika izvēlēts Klāvs Zīberts (procesa apraksta patiesumu aplieciniet ar attiecīgo lietvedības dokumentu kopijām)?

2) Kuras bija tās personas, kas izvēlējās minēto personu minētajam amatam (par katru personu miniet vārdu, uzvārdu, ieņemamo amatu)?

3) Kādi bija kritēriji personas izvēlei minētajam amatam (miniet visus kritērijus un vērtējuma parametrus)?

4) Kāda ir minētās personas izglītība un profesionālā pieredze, kas liek uzskatīt viņu par piemērotu minētajam amatam (atbildei pievienojiet pilnu minētās personas dzīvesgājuma aprakstu)?

5) Kādi ir minētās personas pienākumi minētajā amatā (atbildei pievienojiet amata aprakstu)?

Uz jautājumiem M. G. Bauzes-Krastiņa sniegtās atbildes bija šādas:

"1. Klāvs Zīberts par pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" valdes locekli ievēlēts ar Garkalnes novada domes, kas Komerclikuma izpratnē, ir dalībnieku sapulce un kapitāldaļu turētājs, 27.09.2011 lēmumu, protokols nr. 11, 18. § "Par valdes locekļa maiņu pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli"", Komerclikuma 224. pantā noteiktajā kārtībā.

2. Garkalnes novada domes deputāti pieņēma lēmumu par Klāva Zīberta ievēlēšanu par vienu no trijiem pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" valdes locekļiem, koleģiāli balsojot.

3. Ievēlot Klāvu Zībertu par pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" valdes locekli, Garkalnes novada domes deputāti ievēroja Komerclikuma 221.–224. pantos un likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 61. pantā noteikto kārtību un kritērijus.

4. Klāvam Zībertam ir "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 61. pantā atbilstoša izglītība un pieredze. Tā kā dzīvesgājuma apraksts (CV) par personu satur informāciju, kas saskaņā ar "Fizisko personu datu aizsardzības likuma" normām ir neizpaužama, Klāva Zīberta dzīvesgājuma apraksts Jums netiks izsūtīts.

5. LR spēkā esošie normatīvie akti neparedz amata apraksta izstrādāšanu vēlētām personām."

"Pietiek.com" publicējis ar administratīvās rajona tiesas spriedumu publiskoto informāciju par Garkalnes novada pašvaldības "šofera dēlu", viņa izglītību un pienākumiem (zemāk, galerijā).

Iepriekš:
Administratīvā tiesa sāk lietu par "ģimenes bodīti" Garkalnes pašvaldībā