03.01.2013 13:43

Garkalnē kārtējais radinieks ērti iekārtojies pašvaldības amatā?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pašvaldības uzņēmuma "Garkalnes inženiertīkli" valdes loceklis Klāvs Zīberts. Pašvaldības uzņēmuma "Garkalnes inženiertīkli" valdes loceklis Klāvs Zīberts. ekrānšāviņš/ draugiem.lv

No projekta vadītāja asistenta pašvaldības uzņēmuma vadītāja krēslā. Turklāt vēl 25 gados. Tas nav sižets no kādas filmas, bet gan kārtējā "radiņu būšana" Garkalnē.

Garkalnes novada domes priekšsēdētāja Mārtiņa Gunāra Bauzes-Krastiņa (ievēlēts no "Zaļo un Zemnieku savienības") sievas māsas dēls Klāvs Zīberts izrādījies piemērotākais kandidāts atbildīgajam SIA "Garkalnes Inženiertīkli" valdes locekļa amatam.


Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta publiski pieejamo amatpersonu datubāzi Klāvs Zīberts par SIA "Garkalnes Inženiertīkli" vadītāju kļuva 2011. gada 27. septembrī. Pirms tam jaunais censonis strādāja Garkalnes novada domē par projektu vadītāja palīgu. Pie atbildīgā amata viņš tika 25 gadu vecumā, turklāt, pēc visa spriežot, bez atbilstošās izglītības.

Spriežot pēc paša pašvaldības uzņēmuma vadītāja sniegtās informācijas sociālajā portālā "Facebook.com", K. Zīberts no 2005. līdz 2012. gadam studējis biznesa augstskolā "Turība"", bet pagājušajā gadā iestājies Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Pēc portāla "Apriņķis.lv" izrādītās intereses personiskā informācija par darbu, vecumu un pabeigtajām izglītības iestādēm no K. Zīberta profila pazuda.

Lai gan sākotnēji jaunais censonis piekrīt intervijai un ir atsaucīgs, pēc "pakonsultēšanās" ar Garkalnes novada domes preses sekretāru Mārci Bauzi-Krastiņu visus jautājumus aicina iesūtīt rakstiski, interviju atsakot. Uz jautājumu, kā viņš ticis pie atbildīgā darba ar salīdzinoši mazo pieredzi un ne jomai piemēroto izglītību, K. Zīberts vien nosaka, ka pašlaik mācoties.

Atgādināms, ka šis nav pirmais gadījums Garkalnes novada pašvaldībā, kad atbildīgos amatos tiek radinieki, tostarp tādā veidā "siltā vietā" ticis pats Mārcis Bauze-Krastiņš - domes priekšsēdētāja dēls, kurš "īstermiņā" ieņēma savas māsas vietu:
Garkalnē sabiedrisko attiecību vadīšana uzticēta mēra dēlam
Garkalnes mēra dēls: «Mēs visi kaut kādā veidā esam radinieki» (papildināta)