16.04.2013 11:47

Administratīvā tiesa sāk lietu par "ģimenes bodīti" Garkalnes pašvaldībā

Autors  Pietiek.com
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Administratīvā tiesa sākusi administratīvo lietu par Mārtiņa Gunāra Bauzes-Krastiņa (ZZS) vadītās Garkalnes novada domes nevēlēšanos atklāt apstākļus, kādos viņa sievas māsasdēls Klāvs Zīberts iecelts par pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" vadītāju, un pat par jaunā atbildīgā darbinieka iegūto izglītību.

Garkalnes novada domes priekšsēdētājs M. G. Bauze-Krastiņš jau iepriekš bijis zināms ar to, ka viņa radinieki cits pēc cita ieņem būtiskus un labi apmaksātus pašvaldības amatus.


Tā, piemēram, pašlaik domes preses sekretāra vietu ieņem domes priekšsēdētāja dēls Mārcis Bauze-Krastiņš, kurš šajā amatā aizvietojis savu māsu.

Nu radu saime Garkalnes novada pašvaldībā ir papildinājusies līdz ar M. G. Bauzes-Krastiņa sievas māsasdēla K. Zīberta kļūšanu par pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" vadītāju.

Pirms šīs nozīmēšanas K. Zīberts novada domē strādājis par projektu vadītāja palīgu, bet tagad par nozīmīgā uzņēmuma vadītāju kļuvis jau 25 gadu vecumā, turklāt, iespējams, bez atbilstošas izglītības.

K. Zīberta "Facebook" profilā vēl nesen bija minēts, ka viņš veselus septiņus gadus – no 2005. līdz 2012. gadam – studējis biznesa augstskolā "Turība", bet nu iestājies Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā.

Taču pēc tam, kad interesi par K. Zīberta izglītību bija izrādījis portāls "Apriņķis.lv", no jaunā pašvaldības uzņēmuma vadītāja profila visa informācija saistībā ar viņa iegūto izglītību pazuda.

"Pietiek.com" jau informēja par Garkalnes novada domes priekšsēdētāja uzskatu, ko tas pauda, saņemot oficiālu informācijas pieprasījumu, – sabiedrībai neesot nekādas daļas par to, kādu izglītību ir vai nav ieguvis viņa sievas māsasdēls K. Zīberts. Turklāt arī K. Zīberta pienākumi jaunajā amatā nav skaidri noteikti.

Ņemot vērā M. G. Bauzes-Krastiņa iepriekš demonstrēto attieksmi uz nepatīkamiem jautājumiem, "Pietiek.com" pašvaldības vadītājam oficiālā iesniegumā bija uzdevis vairākus jautājumus, uz ko atbildes bija visai skopas, neprecīzas un pat šķietami neloģiskas.

Šis nav pirmais gadījums, kad amatpersonas uzskata, ka tām ir tiesības neatklāt ziņas šo amatpersonu vadīto iestāžu darbinieku izglītību vai tās neesamību.
Kā zināms, pērn Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks bija spiests atvainoties par biroja rīcību, prettiesiski nesniedzot informāciju par tā darbinieku izglītību.

Saskaņā ar administratīvās tiesas nolēmumu Garkalnei nu jāsniedz skaidrojumi par pašvaldības nevēlēšanos atklāt tās uzņēmuma vadībā ieceltas personas izglītības līmeni.