24.07.2013 15:35

Rīkos pirmo konferenci par Eiropas Pilsoņu iniciatīvu "Viens no mums"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Biedrība "Asociācija "Ģimene"" 26. jūlijā rīkos preses konferenci par pirmo Eiropas Pilsoņu iniciatīvu "Viens no mums" ("One of Us"), kas ir arī pirmā šāda veida akcija Latvijā.

Konference notiks pulksten 15 Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienības "Dzintars" telpās Rīgā, Klostera ielā 4, 2. stāvā.

Pasākumā piedalīsies priesteris Ilmārs Tolstovs (arhibīskapa Zbigņeva Stankēviča uzdevumā), Saeimas deputāte Inga Bite, biedrības "Krīzes grūtniecības centrs" vadītāja Judīte Briede-Jurēviča, iniciatīvas "Viens no mums" koordinators Latvijā Jānis Lulle un kustības "Luterāņi dzīvībai" vadītājs Jānis Diekonts.

Šā gada 1. februārī Latvijā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs tika atklāta Eiropas Pilsoņu iniciatīva "Viens no mums" ("One of Us"), kas ir pirmā šāda veida iniciatīva, kas paredz tiesisko aizsardzību cilvēka dzīvībai un cieņai. Iniciatīvas mērķis ir aicināt Eiropas Komisiju (EK) pārtraukt finansējumu tādām darbībām, kas saistītas ar cilvēka dzīvības iznīcināšanu. Tas galvenokārt attiecas uz abortiem un embrionālo cilmes šūnu pētniecību. Ilgtermiņā šīs iniciatīvas mērķis ir nostiprināt Eiropas Savienības likumdošanā cilvēka dzīvības aizsardzību, sākot no ieņemšanas brīža, kā arī stiprināt vienotu Eiropas "Pro life" kustību.

Lai iniciatīva būtu derīga, līdz 1. novembrim visās ES dalībvalstīs jāsavāc vismaz viens miljons parakstu un vismaz septiņās valstīs savākto parakstu summai ir jābūt vienādai vai lielākai par šo valstu Eiropas Parlamentā (EP) pārstāvēto deputāta skaita reizinājumu ar 150 (Latvijā šis skaitlis ir apmēram 7000). Arī Latvijas iedzīvotāji ir aicināti atbalstīt šo akciju, to parakstot internetā mājaslapā vai uz papīra draudzēs (draudžu prāvestiem ir nosūtītas šīs iniciatīvas veidlapas). Par Eiropas Pilsoņu iniciatīvas īstenošanu Latvijā ir atbildīga Asociācija "Ģimene".

Iepriekš:
Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums"
Francija izpilda ES prasību iniciatīvai "Viens no mums"; arī Lietuva ir tuvu
Iniciatīva "Viens no mums": Arī Lietuva sasniegusi minimumu