14.02.2014 19:33

Lelde Priedulēna Sočos sasniedz sezonas labāko rezultātu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Priedulēna Sočos sasniedz sezonas labāko rezultātu Krišjānis Grantiņš

Latvijas skeletoniste katrā nākamajā braucienā uzrādīja arvien labākus laikus un kopvērtējumā ierindojās 14. vietā.

Kā zināms, sacensību pirmo dienu 20 gadus vecā siguldiete pabeidza 15. vietā, braucienos uzrādot 16. un 11. rezultātu.

Piektdien trešajā mēģinājumā Lelde sasniedza savu pārliecinoši labāko rezultātu, iepriekšējo labojot uzreiz par sekundes sešām desmitdaļām. Pozīciju kopvērtējumā tas gan nepalīdzēja uzlabot, taču samazināja starpību līdz priekšā esošajām sāncensēm.

Pēdējā mēģinājumā Lelde savu labāko rezultātu uzlaboja vēl par 0,02 sekundēm, kas 20 dalībnieču konkurencē bija desmitais laiks. Četru braucienu summā olimpisko spēļu debitante sasniedza absolūti vienādu laiku ar austrālieti Mišelu Stīlu un kopvērtējumā izcīnīja dalītu 14. vietu – augstāko pasaules līmeņa sacensībās šajā sezonā.

Olimpiskajai čempionei Elizabetei Jārnoldai no Lielbritānijas L. Priedulēna zaudēja 3,39 sekundes.

"Braucu uz Sočiem, lai parādītu, ka māku braukt ar skeletonu un ka varu nobraukt četrus stabilus un labus braucienus. Šobrīd jūtos apmierināta," sacensību beigās stāstīja Lelde. "Neizvirzīju sev kādus konkrētus mērķus, bet gribēju izbaudīt katru braucienu. Labākais man bija trešais, var teikt, ka noķēru kaifu. Pirms Pasaules kausa posmiem vienmēr esmu uztraukusies un vēl nekad neesmu bijusi tik atbrīvota un tā neizbaudīju sacensības kā šeit šajās divās dienās. Pat negribas, lai sezona beidzas, gribas, lai tā tikai tagad sākas."

Jau ziņots, ka piektdien skeletona sacensībās vīriem pēc pirmajiem diviem braucieniem Martins Dukurs ieņem otro un Tomass Dukurs sesto vietu, bet olimpiskā hokeja turnīra otrajā spēlē Latvijas valstsvienība ar 2:4 piekāpās Čehijai.

Piektdien Sočos startēja vēl trīs Latvijas sportisti, tiesa, finišēja tikai viens no viņiem – Arvis Liepiņš 15 km klasiskā stila slēpojumā ieņēma 73. vietu. Otrs Latvijas slēpotājs Jānis Paipals, tāpat kā biatloniste Žanna Juškāne, finišu nesasniedza.

Sestdien ziemas olimpiskajās spēlēs startēs vairāki Pierīgas novadu sportisti. Brāļi Dukuri plkst. 16.45 un 18.15 turpinās cīņu par medaļām skeletonā. Olimpiskā debija būs Latvijas delegācijas jaunākajai dalībniecei kalnu slēpotājai Agnesei Āboltiņai no Ķekavas novada Rāmavas – plkst. 9 sāksies sacensības dāmām supergigantā, Agnesei priekšpēdējais 49. starta numurs.

Plkst. 19 ar spēli pret Zviedriju olimpiskā hokeja turnīra pirmo posmu beigs Latvijas valstsvienība, bet ātrslidotājs Haralds Silovs piedalīsies sacensībās 1500 metru distancē.