14.02.2014 18:11

Pirmajā dienā Dukuri netiek līdzi Tretjakova ātrumam (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Soču ziemas olimpisko spēļu skeletona sacensībās pēc pirmās dienas Martins Dukurs ieņem otro vietu, bet viņa brālis Tomass ir sestais. Sestdien pacīnīties par zeltu un vēl kādu godalgu būs grūti.

Pirmie braucieni rožainākās cerības nedaudz piezemēja. Startējis trešais, Martins Dukurs sasniedza tobrīd labāko rezultātu un vienu no galvenajiem konkurentiem amerikāni Metjū Antuānu apsteidza par 0,71 sekundi. Taču Krievijas galvenā cerība Aleksandrs Tretjakovs kamanas iestūma par sekundes desmitdaļu ātrāk nekā Martins, mājas trasē veica gandrīz nevainojamu braucienu un finišā apsteidza sezonas līderi par 0,23 sekundēm.

Sacensību sākumā Latvija zaudēja Krievijai arī otrajā nosacītajā mikromačā – aiz amerikāņiem M. Antuāna (+0,94 sekundes aiz A. Tretjakova) un Džona Deilija (+0,96 s) piekto vietu braucienā ieņēma Sergejs Čudinovs (+1,03 s) un par sekundes piecām simtdaļām apsteidza Tomasu Dukuru.

Otro braucienu rezultāti apstiprināja pirmajā iezīmētās tendences. Martins veica labu mēģinājumu, taču A. Tretjakovs atkal bija ātrāks un pēc pirmās dienas Latvijas skeletona galveno cerību apsteidz par 0,56 sekundēm – pārsvaru, ko atspēlēt otrajā dienā būs sarežģīti, lai arī ne neiespējami.

Pārējie konkurenti acīmredzot cīnīsies par bronzu, jo Dž. Deilijs, kurš pakāpās uz trešo pozīciju, Martinam Dukuram zaudē vairāk nekā sekundi. M. Antuāns no sava tautieša atpaliek par 0,26 sekundēm, S. Čudinovs – par 0,44 sekundēm, bet Tomass Dukurs, kurš otrajā braucienā pieļāva diezgan rupju kļūdu, Dž. Deilijam zaudē 0,51 sekundi. Aiz siguldieša sekundes triju desmitdaļu robežās ir vēl pieci skeletonisti.

Martins Dukurs sacensību pirmās dienas beigās žurnālistiem izteicās, ka A. Tretjakova pārsvars viņam ir bijis pārsteigums, taču ne pārāk liels, un Krievijas sportists to lielā mērā panācis uz starta rēķina. Lai varētu apstrīdēt viņa pozīcijas, otrajā dienā ar ideāliem braucieniem vien nepietiks, A. Tretjakovam arī pašam būtu ļoti rupji jākļūdās.

"Desmitdaļa startā – tas ir daudz. Ja būtu piecas simtdaļas, cīnīties būtu mazliet vieglāk. Taču arī pēc ātrumiem trasē ir redzams, ka viņam slīd labi. Pats varbūt varēju startā uzskriet kādu simtdaļu labāk, bet kopumā esmu apmierināts ar parādīto laiku. Ja būtu veicis ideālus braucienus, starp mums būtu varbūt desmitdaļa. Ņemot vērā atstarpi ar pārējiem, risks ir attaisnojies un ar ekipējumu viss kārtībā. Rīt mēģināšu cīnīties." Martins arī atgādināja, ka pirms spēlēm nav solījis zeltu, uzdevums bija maksimāli labi padarīt darbu.

Krietni sarūgtinātāks bija Tomass Dukurs, kurš savu otro braucienu pat nodevēja par vissliktāko, kas veikti šajā trasē, pieļāvis rupjas kļūdas trases lejasgalā. Tomēr vecākais no brāļiem solīja nepadoties un pacīnīties par bronzas medaļu.

Skeletona sacensību trešais un ceturtais brauciens notiks sestdien plkst. 16.45 un 18.15, bet vēl piektdien divus pēdējos braucienus veiks skeletonistes. Kā zināms, Lelde Priedulēna pēc pirmās dienas ieņem 15. vietu 20 dalībnieču konkurencē.

(papildināta ar sportistu komentāriem)