14.02.2014 12:19

Latvijas hokejistiem Sočos otrais zaudējums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Olimpiskajā hokeja turnīrā otro neveiksmi piedzīvojusi Latvijas hokeja valstsvienība, kas piektdien ar 2:4 piekāpās Čehijas izlasei.

Salīdzinājumā ar pirmo spēli pret Šveici Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans bija veicis vienu izmaiņu uzbrucēju trijniekos: Vasiļjevs šoreiz spēlēja kopā ar Indraši un Ķēniņu, bet Girgensons – ar Daugaviņu un Karsumu.

Cīņas sākumā liels teritoriāls pārsvars piederēja čehiem un viņi likumsakarīgi izvirzījās vadībā. Tomēr jau dažas minūtes vēlāk Jānim Spruktam izdevās panākt izlīdzinājumu – vārtu guvums tika ieskaitīts vairākas minūtes vēlāk pēc videoieraksta noskatīšanās.

Pusminūti līdz pirmās trešdaļas beigām Čehijas hokeja lielmeistars Jaromirs Jagrs skaitliskajā vairākumā vēlreiz vadībā izvirzīja savu komandu, bet otrā perioda sākumā pēc tam, kad laukuma stūrī par ripu veiksmīgi pacīnījās pirmās spēles lielākais neveiksminieks Georgijs Pujacs, ļoti precīzi meta Herberts Vasiļjevs – 2:2.

Līdz otrajam pārtraukumam čehi tomēr vēl divas reizes pārspēja Edgaru Masaļski un trešajā trešdaļā, lielāko uzmanību pievēršot aizsardzībai, sekmīgi slāpēja Latvijas hokejistu centienus atspēlēties. Pamatlaika beigās Latvijas valstsvienībai bija iespēja gandrīz minūti spēlēt piecatā pret trijiem pretinieku laukuma spēlētājiem, taču arī tā palika neizmantota.

Sestdien vakarā Latvijas izlase aizvadīs C grupas pēdējo spēli pret Zviedriju, kas līdz ar uzvaru 1:0 pār Šveici nodrošināja pirmo vietu grupā un automātisku iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Jau skaidrs, ka Latvijas hokejistiem par vietu ceturtdaļfinālā būs jācīnās kvalifikācijas kārtā.