06.10.2014 16:29

Nevienu no trim Pierīgas mēriem Saeimā neievēl; pie deputāta mandāta tiek divu pašvaldību deputāti

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nevienu no trim Pierīgas mēriem Saeimā neievēl; pie deputāta mandāta tiek divu pašvaldību deputāti Einārs Binders

Trīs 12. Saeimas vēlēšanās kandidējošie Pierīgas mēri jaunajā sasaukumā ievēlēti netika, toties jaunajā valdībā tikuši divu pašvaldību deputāti.

Visi trīs domes priekšsēdētāji – Karina Putniņa Baldones novadā, Raimonds Čudars Salaspils novadā un Aivars Nalivaiko Inčukalna novadā – turpinās darbu savas vadītās pašvaldības labā. Savukārt diviem citiem politiķiem no Pierīgas – Ādažu novada domes deputātam Jānim Rukam no "Latvijas Reģionu apvienības" un Ķekavas novada domes deputātam Arvīdam Platpleram, kurš Saeimas vēlēšanās kandidēja no partijas "No sirds Latvijai", – no pašvaldības deputāta krēsla vajadzēs pārsēsties uz Saeimu.

J. Ruks portālam "Apriņķis.lv" atklāj, ka viņš kā Saeimas deputāts vispirms pievērsīsies tautsaimniecības jautājumu risināšanai. "Taču, manuprāt, šobrīd galvenais ir valdības veidošanas process. Tas vairāk vai mazāk parādīs, kādas pārmaiņas ir iespējamas un ko var panākt," viņš piebilst.

Atgādināms, ka pērn notikušajās pašvaldību vēlēšanās J. Ruks startēja no partijas "Reģionu alianse", kas savukārt, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, pārtapa par "Latvijas Reģionu apvienību". Iespējams, ka viņa vietā Ādažu novada domes deputāta krēslā sēdīsies partijas biedrs Jānis Neilands.

Savukārt A. Platplers pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada domē tika ievēlēts no partijas "Tautas kontrole". Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, nākamais sarakstā aiz viņa, par kuru saņemts vislielākais vēlētāju atbalsts, ir Pēteris Geks, kurš līdz ar to varētu iegūt deputāta mandātu Ķekavas novada domē.

Par vēl esošo Ādažu novada domes deputātu Jāni Ruku nobalsojuši 2823 vēlētāji, 1073 gadījumos atzīmējot pie viņa vārda plusu, bet 1750 reizes vārds ticis izsvītrots. Par Arvīdu Platperu viedoklis izteikts 3154vēlēšanu zīmēs: saņemtas 2209 plusa atzīmes zīmi un 945 ar vārda svītrojumu.

Karina Putniņa, kura startēja no "Latvias Reģionu apvienības", saņēmusi 900"plusiņus" un 1879 svītrojumus. Raimonds Čudars no "Vienotības" 2309 vēlēšanu zīmēs ticis pie "plusiņa", bet  4499 – pie svītrojuma. Savukārt Aivars Nalivaiko no "Zaļo un zemnieku savienības" saņēmis 1226 plusus un 3410 svītrojumus.

Jaunā Saeimas sasaukuma pirmā sēde notiks novembra sākumā.

Iepriekš:
Aivars Nalivaiko: Vēlētos, lai Saeimā vairāk ievēl novadu pārstāvjus
Karina Putniņa: Jo vairāk cilvēku no pašvaldībām būs Saeimā, jo labāk