21.08.2014 07:27

Aivars Nalivaiko: Vēlētos, lai Saeimā vairāk ievēl novadu pārstāvjus

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aivars Nalivaiko: "Esmu komandas cilvēks: ja mani ievēlēs Saeimā, lemsim, kā ir pareizāk novadam un kā partijai, kuru pārstāvu." Aivars Nalivaiko: "Esmu komandas cilvēks: ja mani ievēlēs Saeimā, lemsim, kā ir pareizāk novadam un kā partijai, kuru pārstāvu." arhīvs

Saeimas vēlēšanās savu kandidatūru pieteikuši arī vairāki Pierīgas pašvaldību deputāti, tostarp trīs pašvaldību vadītāji. Viens no viņiem ir Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko.

Kāpēc viņš nolēmis piedalīties Saeimas vēlēšanās, un kāds, viņaprāt, ir aktuālākais jautājums, pie kura nekavējoties jāuzsāk darbs jaunajam Saeimas sasaukumam?

Aivars Nalivaiko ("Zaļo un Zemnieku savienība"):

"Pieņēmu lēmumu piedalīties Saeimas vēlēšanās, lai varētu plašāk pārstāvēt pašvaldības intereses Saeimā. Līdz šim valdība ne visai ņēma vērā pašvaldības intereses, bet pašvaldība ir pirmā valsts institūcija, pie kā vēršas iedzīvotāji ar savām vajadzībām. Vēlētos, lai šinī Saeimā sabiedrība vairāk ievēl tieši pašvaldību un novadu pārstāvjus.

Esmu komandas cilvēks: ja mani ievēlēs Saeimā, lemsim, kā ir pareizāk novadam un kā partijai, kuru pārstāvu.

Aktuālākais ir un vienmēr būs valsts un valsts drošība, tātad tā ir prioritāte. Plānotie līdzekļi jāpiešķir, domājot par valsts nākotni, kas ir izglītība, par tagadni – veselība. Valstij arī jāatrod iespēja atbalstīt zemniekus, apsaimniekojot lauksaimniecības neapgūtas zemes, lai spētu saražot kvalitatīvu pārtiku savām vajadzībām un eksportam."

Tuvākajā laikā iepazīstināsim arī ar citu kandidātu sarakstu pārstāvju viedokļiem.