20.08.2014 07:32

Karina Putniņa: Jo vairāk cilvēku no pašvaldībām būs Saeimā, jo labāk

Autors  Sollija Lipore
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Karina Putniņa: "Domāju, ka ir pēdējais laiks cilvēkiem ar pieredzi pašvaldību darbā iesaistīties arī Saeimas darbā." Karina Putniņa: "Domāju, ka ir pēdējais laiks cilvēkiem ar pieredzi pašvaldību darbā iesaistīties arī Saeimas darbā." Einārs Binders

Saeimas vēlēšanās savu kandidatūru pieteikuši triju Pierīgas pašvaldību vadītāji. Viena no viņiem ir Baldones novada domes priekšsēdētāja Karina Putniņa.

Kāpēc viņa nolēmusi piedalīties Saeimas vēlēšanās, un kāds, viņasprāt, ir aktuālākais jautājums, pie kura nekavējoties jāsāk darbs jaunajam Saeimas sasaukumam?

Karina Putniņa ("Latvijas Reģionu apvienība"):

"Strādājot pašvaldībā, pēdējos gados arvien biežāk nākas konstatēt, ka likumdevējs un valdība nerēķinās ar pašvaldību viedokli vai, labākajā gadījumā, ņem vērā tikai Lielo pilsētu asociācijas viedokli. Līdz ar to bieži ir gadījumi, kad pieņemtie likumi rada būtiskus šķēršļus novadu attīstībai vai arī palielina pašvaldību izdevumus.

Kritizēt ir viegli, to mēs visi protam. Domāju, ka ir pēdējais laiks cilvēkiem ar pieredzi pašvaldību darbā iesaistīties arī Saeimas darbā, jo pašvaldības tomēr ir vistuvāk iedzīvotājiem un vislabāk zina reālo situāciju un problēmas. Pēdējos gados vērojama tendence ārkārtīgi reglamentēt pašvaldību darbu un ierobežot to patstāvību. Tādēļ, jo vairāk cilvēku no pašvaldībām būs Saeimā, jo labāk.

Ja man būs lemts tikt ievēlētai Saeimā, amats pašvaldībā būs jāatstāj. Domāju, ka mūsu domē ir pietiekami daudz deputātu ar pieredzi pašvaldības darbā, kas iesākto varēs turpināt.

Aktuālo jautājumu ir ļoti daudz: valsts aizsardzības spēju stiprināšana, enerģētiskā neatkarība, birokrātijas samazināšana. Šobrīd visaktuālākais ir atbalsts uzņēmējdarbībai, it sevišķi tām nozarēm, kas cieš no Krievijas embargo. Domāju, ka nodokļu likumdošana un Publiskā iepirkuma likums šajā ziņā ir viens no steidzamāk risināmajiem jautājumiem."

Tuvākajā laikā iepazīstināsim arī ar citu kandidātu sarakstu pārstāvju viedokļiem.


Raiba publika: Pierīgu Saeimā gatavojas pārstāvēt domju priekšsēdētāji, deputāti, skolotāji, pārdevēji, bezdarbnieki