19.06.2013 12:01

Garkalni turpinās vadīt Bauze-Krastiņš, Silovam tiek vietnieka postenis

Autors  Rolands Bartaševics/Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalni turpinās vadīt Bauze-Krastiņš, Silovam tiek vietnieka postenis Krišjānis Grantiņš

Lai gan pēc pašvaldību vēlēšanām nebija skaidrs, kāda koalīcija izveidosies bagātajā Garkalnes novadā, jo varianti bija vairāki, 19. jūnija domes sēde beidzās bez radikālām izmaiņām.

Pēdējā laika skandāli nav traucējuši centriskās partijas "Latvijas zemnieku savienība" pārstāvim Mārtiņam Gunāram Bauzem-Krastiņam atkal saņemt deputātu vairākuma uzticību un kļūt par domes priekšsēdētāju. Viņš pašvaldību vēlēšanās Garkalnē startēja kā pirmais numurs no sava pārstāvētā politiskā spēka, un vēlētāji M. G. Bauzem-Krastiņam piešķīra 334 plusiņus un 57 svītrojumus. Savukārt par viņu kā mēru nobalsoja deviņi deputāti, trīs bija pret, divi atturējās, bet viens nebija ieradies sēdē.

Par domes priekšsēdētāja 1. vietnieku ievēlēts kādreizējais Garkalnes mērs Juris Silovs no "Saskaņas centra". Īsi pirms pašvaldību vēlēšanu rezultātu paziņošanas viņš gan neslēpa, ka labprāt atgrieztos iesildītajā mēra krēslā. Taču, šķiet, ka politiskā sarunāšana ir bijusi spēcīgāka par J. Silova ambīcijām, ja reiz viņš atbalstīja M. G. Bauzes-Krastiņa kandidatūru. Savukārt par otru vietnieku tika ievēlēts Latvijas Zaļās partijas pārstāvis Kārlis Bružuks, kurš šajā amatā bija arī iepriekšējā sasaukumā.

Jāatgādina, ka 1. jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Garkalnes novadā visvairāk balsstiesīgo (22,5 %) balsoja par "Saskaņas centru" ar skandalozo bijušo mēru un 10. Saeimas deputātu Juri Silovu priekšgalā. Šim politiskajam spēkam domē ir četras vietas. Otrajā vietā ierindojās ne mazāk skandalozā pašreizējā domes priekšsēdētāja Mārtiņa Gunāra Bauzes-Krastiņa pārstāvētā centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība", kas ieguva trīs vietas.

No "Saskaņas centra" domē ievēlēti vēl Alvis Zīriņš, kurš bija deputāts arī iepriekšējā sasaukumā, Aleksandrs Pavlovskis un pašvaldības izpilddirektore Jeļena Toca. Arī "Latvijas Zemnieku savienības" rindās ir viens deputāts no iepriekšējā sasaukuma – Edgars Treibergs, kā arī domē ievēlēts jaunais deputāta mandāta vietas ieguvējs Māris Ežmalis, liecina informācija no Centrālās vēlēšanu komisijas.

Vēl jauno domes sasaukumu ar trim deputāta vietām veido "Vienotība" (Elga Liepiņa, Guntars Kniksts un Leontīna Seile). Divi deputāta mandāti tikuši politiskajai partijai "Reģionu alianse" (Pēteris Salenieks un Jānis Lepsis), kā arī Latvijas Zaļajai partijai (Kārlis un Anita Bružuki), bet viena vieta – Nacionālajai apvienībai ""Visu Latvijai!"-TB/LNNK" (Gatis Sprūds).

Iepriekš:
Iespējams, Garkalnē top koalīcija bez pašreizējā mēra, deputāti – izvairīgi
Silovs atkal grib būt Garkalnes mērs
Pašreizējā Garkalnes mēra partija paliek otrā; domē atgriezīsies viņa sīvākais konkurents