02.06.2013 13:14

Pašreizējā Garkalnes mēra partija paliek otrā; domē atgriezīsies viņa sīvākais konkurents

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Garkalnes novadā visvairāk balsstiesīgo (22,5 %) nobalsojuši par "Saskaņas centru" ar skandalozo bijušo mēru un 10. Saeimas deputātu Juri Silovu priekšgalā, kas dod četras deputātu vietas.

Savukārt otrajā vietā ierindojusies ne mazāk skandalozā pašreizējā domes priekšsēdētāja Mārtiņa Gunāra Bauzes-Krastiņa pārstāvētā Centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība", kas iegūs trīs vietas.

No "Saskaņas centra" domē ievēlēti arī Alvis Zīriņš (pašreizējais deputāts), Aleksandrs Pavlovskis un pašvaldības izpilddirektore Jeļena Toca, savukārt no "Latvijas Zemnieku savienības" rindām pašreizējais deputāts Edgars Treibergs un jaunais deputāta mandāta vietas ieguvējs Māris Ežmalis, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Vēl jauno domes sasaukumu ar trim deputāta vietām veidos "Vienotība" (Elga Liepiņa, Guntars Kniksts un Leontīna Seile). Divi deputāta mandāti pienākas politiskajai partijai "Reģionu alianse" (Pēteris Salenieks un Jānis Lepsis), kā arī "Latvijas Zaļajai partijai" (Kārlis un Anita Bružuki), bet viena vieta - Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (Gatis Sprūds).

Garkalnes novada domes vēlēšanās piedalījušies 2668 cilvēki jeb 51,55 % balsstiesīgo iedzīvotāju.