06.06.2013 14:51

CVK noraida salaspilieša sūdzību par vēlēšanu iznākumu, DP sākusi kriminālprocesu (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
CVK noraida salaspilieša sūdzību par vēlēšanu iznākumu, DP sākusi kriminālprocesu (papildināta) Krišjānis Grantiņš

Informācijas trūkuma dēļ Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien noraidījusi partijas "Reģionu alianse" Salaspils novada līdera Dmitrija Vitjazeva iesniegumu, kurā viņš apstrīd 766. vēlēšanu iecirkņa Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā vēlēšanu rezultātus.

Pievienota pēdējā rindkopa.

CVK pārstāve Kristīne Bērziņa portālu "Apriņķis.lv" informēja, ka sūdzība tika noraidīta, jo novada un konkrētā iecirkņa vēlēšanu komisijas darbā pārkāpumi neesot saskatīti. "Šajā gadījumā vēlēšanu komisijas locekļi rīkojās saskaņā ar visām instrukcijām, kas jāievēro balsu skaitīšanas laikā. Ja kastē atrod aploksnes bez iecirkņa zīmoga, noteikumi paredz, ka tās nedrīkst pieskaitīt pie derīgajām," skaidro CVK pārstāve.


Viņa atgādina, ka CVK neviens nav piešķīris izmeklēšanas tiesības, tādēļ tā visas sūdzības var izvērtēt tikai savas kompetences ietvaros. Sūdzības iesniedzējam ir tiesības šo vēlēšanu komisijas lēmumu apstrīdēt tiesā, ko D. Vitjazevs arī plāno darīt.

Kā nekavējoties pēc CVK sēdes, kurā izskatītas vēl citu sūdzības par vēlēšanu gaitu un rezultātiem, portālu "Apriņķis.lv" informēja Dmitrijs Vitjazevs, sūdzība ir noraidīta, jo vēl nav saņemta informācija no Drošības policijas. CVK vadītājs Arnis Cimdars D. Vitjazevam ieteicis vērsties tiesā. "Tādēļ gatavojamies tiesai!" viņš norāda.

"CVK lēmums man ir saprotams, jo skaidrs, ka viņi neko vairāk nevar izdarīt, ja nav informācijas no Drošības policijas. Tāpēc to apstrīdēšu tiesā, lai tās ietvaros notiktu izmeklēšana," uzsver "Reģionu alianses" Salaspils novadā līderis D. Vitjazevs.

Likums paredz, ka tiesības Centrālajā vēlēšanu komisijā apstrīdēt pašvaldību vēlēšanu komisiju lēmumus par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu ir kandidātu sarakstu iesniedzējiem un deputātu kandidātiem. Šīs tiesības var izmantot triju darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

Piebilstams, ka CVK šodien sēdē kopumā noraidījusi septiņas saņemtās sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem. Astoto, kas bijusi par gadījumu Jūrmalā un izsūtīta ierakstītā vēstulē, CVK nolēma vispār neskatīt, jo tās iesniedzēju pārstāvis nebija ieradies, vēsta LETA.

Tikmēr Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu saistībā ar konstatētajiem vēlēšanu pārkāpumiem Salaspilī, informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. Kriminālprocess pagaidām sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret valsti. Plašāka informācija par to šobrīd netiek sniegta.

Iepriekš:
Portāls: Cimdars pieļauj, ka Salaspilī, visticamāk, noticis balsu pirkšanas gadījums
Salaspils novada vēlēšanu komisijas vadītāja: "Noticis mēģinājums izgāzt vēlēšanu rezultātus"