06.06.2013 11:30

"Reģionu alianses" Salaspils nodaļas līderis vēlēšanu iznākumu gatavs apstrīdēt tiesā

Autors  Raivis Bahšteins
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Reģionu alianses" Salaspils nodaļas līderis vēlēšanu iznākumu gatavs apstrīdēt tiesā Raivis Bahšteins

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien pulksten 12 skatīs sūdzības par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem un to norisi.

Citu vidū tiks izskatīts partijas "Reģionu alianse" Salaspils novada līdera Dmitrija Vitjazeva iesniegums, kurā viņš apstrīd 766. vēlēšanu iecirkņa Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā vēlēšanu rezultātus.


D. Vitjazevs ir pārliecināts, ka notikušā skaidrojums ir ļoti vienkāršs – vēlēšanu iecirkņa darbinieku nolaidība. Notikumiem iegūstot plašu rezonansi, ik dienas piesakoties cilvēki, kas it kā redzējuši zīmogojam aploksnes sestdien vai arī pamanījuši, ka uz viņiem izsniegtajām aploksnēm zīmoga nav. "Ja godīgi, es pats neatceros, vai man izsniegtajai aploksnei bija zīmogs," piezīmē D. Vitjazevs, kurš vēlēt devies tieši uz iecirkni Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā.

Viņš nešaubās, ka neapzīmogotās aploksnes ir vēlēšanu iecirkņa darbinieku nolaidība, nevis aploksnes ļaunprātīgi samainītas, mēģinot ietekmēt vēlēšanu rezultātus, vai notikusi balsu pirkšana. "Neredzu jēgu ienest iecirknī neapzīmogotas aploksnes – ažiotāža nebūtu tā vērta. Pat nezinu, kā var ienākt prātā kombinācija – ienest aploksnes, lai pēcāk apstrīdētu vēlēšanu rezultātus," sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norāda D. Vitjazevs.

Ja CVK šodien neatcels vēlēšanu rezultātus konkrētajā iecirknī, rosinot jaunu nobalsošanu, D. Vitjazevs sola nekavējoties vērsties tiesā.