14.09.2012 17:32

A. Blaus: pašvaldības policija Inčukalnam ir vajadzīga

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
A. Blaus: pašvaldības policija Inčukalnam ir vajadzīga Krišjānis Grantiņš

Kopš aprīļa Inčukalna novadā par sabiedrisko kārtību un iedzīvotāju drošību sāka rūpēties Reģionālā pašvaldības policija. Šajā laikā par to esot saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes, atzīst pašvaldības vadītājs Arvīds Blaus ("Vienotība").

 

"Ja jau Inčukalnam ir pašvaldības policija, tad jau pašvaldībai nauda ir blāķiem," – tā domes priekšsēdētājam esot teicis ne viens vien draugs vai nelabvēlis, taču, viņaprāt, sava policija novadam ir nepieciešama, kaut gan vienošanās par pakalpojuma pirkšanu no Ķekavā bāzētās Reģionālās pašvaldības policijas deputātu vidū nebijusi vienbalsīga.

Savukārt Valsts policijas kolēģi Siguldas nodaļā izteikušies ļoti atzinīgi par šādu jauninājumu kaimiņu novadā, uzsver domes priekšsēdētājs. "Mums ir diennakts dežūras četrās maiņās, automašīna, strādā astoņi policisti. Atrastas zagtas automašīnas, cīnāmies ar huligāniem, policija uzmana, lai netiek lietots alkohols sabiedriskās vietās, un pamazām pārkāpējus pieradinām pie kārtības," nedaudz par to, ar ko likumsargi saskārušies savos pirmajos darbības mēnešos Inčukalna novadā, video intervijā atklāj A. Blaus:



Pašvaldība ar Reģionālo pašvaldības policiju par kārtības nodrošināšanu novadā vienošanos parakstījusi uz vienu gadu, taču domes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka to vajadzēs turpināt arī vēlāk.

Piebilstams, ka arī Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš pirmos darbības mēnešus Inčukalnā vērtē pozitīvi.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Inčukalna mērs: Vangažu arodskolas slēgšana nebija prāta darbs

{