13.09.2012 17:01

Inčukalna mērs: Vangažu arodskolas slēgšana nebija prāta darbs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kamēr vairākas Inčukalna novada skolas tiek kapitāli remontētas un sakārtotas, tikmēr nu jau pirms trim gadiem slēgtā Vangažu arodskola turpina pārvērsties par graustu.

Portāls "Apriņķis.lv" jau rakstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija Vangažu arodskolu slēdza 2009. gadā. Neilgi pirms tam telpas bija izremontētas un apgādātas ar mūsdienīgu aprīkojumu. Skolai beidzot darbību, tas aizceļoja uz Rīgas 3. arodvidusskolu un Būvamatniecības vidusskolu, bet telpu stāvokli pēdējos gados strauji pasliktinājis tas, ka jau trīs ziemas tās bijušas neapkurinātas.

Izvērtējot savas finansiālās iespējas, Inčukalna novada pašvaldība atteicās no lielās ēkas pārņemšanas, bet šopavasar pārdomāja arī vienīgais izsoles dalībnieks, kas bija pieteicies īrēt daļu no neizmantotajām telpām.

Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība") apgalvo, ka jau Inčukalna novada izveides sākumā uzsvēris: pašvaldība nevar atļauties uzturēt tik milzīgu objektu, taču valsts, sperot tādu pašu soli, rīkojusies pagalam nepareizi.

Mēram arī sāp sirds par mācību iestādē investētajiem līdzekļiem neilgi pirms tās slēgšanas un par to, ka bērni, kuri Vangažos apguva kādu profesiju, tikuši aizvilināti uz citurieni. Vairāk par to pašvaldības vadītājs stāsta video intervijā:



Iepriekš:
Vangažu arodskola kārtējo ziemu vadījusi bez apkures
 
Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Inčukalna skolas sola izremontēt līdz Zinību mēneša beigām