28.11.2013 12:06

Sabrukušā lieveikala būvnieka "Re&Re" celto Salaspils sporta halli pilnībā pārbaudīs līdz gada beigām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Patlaban ir veikta primārā Salaspils jaunās sporta halles ēkas apskate, taču pilnīgu SIA "Re&Re" būvētā objekta pārbaudi plānots pabeigt līdz gada beigām.

Kā informēja Salaspils novada būvvaldes vadītājs Valērijs Sičovs, ekonomikas ministra uzdevums paredz primāri pārbaudīt sabiedriski nozīmīgās ēkas, kurās patlaban norit būvdarbi, kādu gan novadā neesot daudz, un tikai tad iespējami ātri pārliecināties par citu sabiedrisko ēku drošību un noteikumu ievērošanu, raksta LETA.

V. Sičovs noliedza vairākkārt izskanējušās bažas par "applūdušu pagrabu", jo, pirmkārt, pagraba sporta halles ēkai nemaz nav un, otrkārt, par applūšanas faktu nekavējoties būvvaldei ziņotu ēkas īpašnieki, tomēr oficiālu ziņojumu būvvaldes rīcībā neesot.

Patlaban būvvalde jauno sporta halles ēku ir apskatījusi un nepilnības nav konstatējusi, tomēr neatkarīgi no tā līdz gada beigām plānots veikt padziļinātu izpēti gan metāla konstrukcijās un to savienojumos, gan projektētāju aprēķinos un citos dokumentos. Pēc J. Sičova teiktā, nepieciešamības gadījumā tiks pieaicināti arī neatkarīgi speciālisti.

Viņš gan atzīmēja, ka šādi pārbaužu mehānismi tiktu realizēti arī tad, ja nebūtu notikusi Zolitūdes traģēdija, jo uzbūvētā halle ir nozīmīga būve plašam iedzīvotāju lokam.

Jau vēstīts, ka saistībā ar traģēdiju Zolitūdē, kur sagruva lielveikala "Maxima" jumts un dzīvību zaudēja vairāk nekā 50 cilvēki, Salaspils novada dome uzdevusi pašvaldības būvvaldei vēlreiz pārbaudīt divu sabiedrisko objektu drošību – nesen pabeigto sporta halli un pagājušā gada nogalē ekspluatācijā nodotā "Rimi" hipermārketa ēku.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars norādījis, ka abu šo objektu būvkonstrukcijās ir diezgan lieli siju laidumi, liecina domes mājaslapā ievietotā informācija.

Jauno Salaspils sporta halli būvējusi SIA "Re&Re", kas ir arī Zolitūdē sabrukušā "Maxima" lielveikala būvnieks.

Iepriekš:
Veikala sabrukšanā Zolitūdē cietis glābējs no Salaspils novada