22.11.2013 16:19

Izsludina triju dienu sēras; Salaspils būvvalde pārbaudīs lielos sabiedriskos objektus (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izsludina triju dienu sēras; Salaspils būvvalde pārbaudīs lielos sabiedriskos objektus (papildināts) www.kasjauns.lv

Saistībā ar ceturtdien pievakarē Zolitūdē notikušo traģēdiju lielveikalā "Maxima" valdība piektdien ārkārtas sēdē nolēma izsludināt trīs sēru dienas – 23., 24. un 25. novembrī. Pierīgā atcelti vairāki kultūras un izklaides pasākumi.

Valsts kanceleja informēja, ka šajās sēru dienās valsts karogi būs jāpaceļ sēru noformējumā. Valdība arī nolēma, ka pirmdien plkst. 10 visā Latvijā būs klusuma brīdis, lai pieminētu traģēdijā bojāgājušos.

Valdības sēdē izskanēja aicinājums izvērtēt kultūras un izklaides pasākumu atcelšanu šajā nedēļas nogalē. Premjers Valdis Dombrovskis atzina, ka tas katra pasākuma organizatoram ir jāizvērtē pašam.

Sestdien paredzētā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra un 1,25 kilometru garās saldējamās distanču slēpošanas trases atklāšana pārcelta uz 30. novembri. Salaspils novada dome nolēmusi, ka tiek atcelti visi nedēļas nogalē paredzētie pasākumi kultūras namos "Rīgava" un "Enerģētiķis". 23. novembrī Ulbrokas kultūras namā paredzētā cirka izrāde pārcelta uz 22. decembri. Nenotiks arī sestdien plānotais Stopiņu novada daudzbērnu ģimeņu biedrības "Māra" 20 gadu jubilejas pasākums un Nacionālās volejbola līgas spēle Baložu vidusskolā, bet Ropažos un Saulkrastos atcelti plānotie novadu zolītes un novusa turnīri.

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis aicinājis sporta federācijas izvērtēt nākamo trīs sēru dienu laikā plānoto sporta pasākumu rīkošanu un to programmu. Piemēram, Latvijas Hokeja federācija jau atcēlusi nedēļas nogalē paredzētās Latvijas čempionāta spēles, bet basketbola, florbola un handbola turnīru mači sāksies ar klusuma brīdi un notiks bez izklaidējošiem priekšnesumiem. Nenotiks arī sestdien Ogrē paredzētā sezonas labāko motokrosa braucēju apbalvošanas ceremonija.

Tostarp saistībā ar traģēdiju Zolitūdē, kur sagruva lielveikala "Maxima" jumts un gājuši bojā vairāk nekā 30 cilvēki, Salaspils dome uzdevusi novada būvvaldei vēlreiz pārbaudīt divu sabiedrisko objektu drošību.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars norādījis, ka abu šo objektu – nesen pabeigtās sporta halles un pagājušā gada nogalē ekspluatācijā nodotā "Rimi" hipermārketa – būvkonstrukcijās ir diezgan lieli siju laidumi, ziņo "Delfi.lv".

Jaunā Salaspils sporta halle, kuru būvēja Zolitūdē sabrukušā "Maxima" lielveikala būvnieks "Re&Re", tika atklāta tikai pagājušajā nedēļā.

"Ņemot vērā notikušo Rīgā, būvvalde vēlreiz pārliecināsies par šo objektu drošību. Tajā pašā laikā ir jāatzīmē, ka šobrīd neeksistē neviens apstāklis, fakti vai pazīmes, ka varētu būt problēmas ar minēto objektu ekspluatāciju un drošību," skaidro R. Čudars.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis Rīgas pilsētas būvvaldei šodien sākt ārpuskārtas pārbaudi visos objektos, kurus pašlaik būvē SIA "Re&Re", jo tieši šis uzņēmums veica sabrukušā veikala "Maxima" būvdarbus. Visticamāk, tiks pārbaudīts arī tāds liels būvobjekts kā Gaismas pils.