27.11.2013 11:39

Veikala sabrukšanā Zolitūdē cietis glābējs no Salaspils novada (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas sociālais dienests pagaidām sazinājies ar septiņām pašvaldībām saistībā par notikušo Zolitūdes traģēdiju, kad bojā gāja 54 cilvēki, bet cieta 40.

Nelaimē iesaistīta arī kāda persona, kam deklarētā dzīvesvieta ir Salaspils novadā, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja pašvaldības sociālajā dienestā, kura psihologi piedāvā palīdzību pēc šīs traģēdijas. Pagaidām gan to neviens nav meklējis, un, visticamāk, atbalstu sniegs Rīgas sociālais dienests un pašvaldība, kas to apsolīja pilnīgi visu pašvaldību iedzīvotājiem un viņu tuviniekiem, kuri cietuši Zolitūdes traģēdijā. Piebilstams, ka cietušajiem un cietušo tuviniekiem vai glābšanas darbos iesaistītajiem un viņu tuviniekiem ir iespēja saņemt psiholoģisko palīdzību pie Salaspils novada sociālā dienesta psihologiem, iepriekš zvanot pa tālruni 67946777.

Kā vēsta LETA, atsaucoties uz Salaspils novada domes preses sekretāri Gintu Zēbergu, Zolitūdes traģēdijā cietušais salaspilietis ir viens no glābējiem, kura ģimeni šodien apmeklēs pašvaldības sociālais dienests, lai apzinātu nepieciešamo palīdzību.

Kopumā Rīgas sociālajā dienestā nedēļas nogalē un pirmdien saņemti vairāk nekā 30 iesniegumi Zolitūdē cietušo bēru izdevumu segšanai un 10 000 latu pabalsta piešķiršanai.

Rīgas sociālais dienests sazinājās ar Salaspils, Ozolnieku, Bauskas, Valmieras, Jūrmalas, Liepājas un Brocēnu sociālajiem dienestiem, nododot informāciju par Rīgas domes piedāvātajām palīdzības iespējām cietušo vai bojāgājušo tuviniekiem, un lūdza veikt šo personu dzīvesvietas apsekošanu, lai noskaidrotu, vai cietušo vai bojāgājušo bērni atrodas drošībā un kurš pēc viena vai abu vecāku nāves uzņemsies bērna ikdienas aprūpi.

Atgādināms, ka psiholoģisko palīdzību visu diennakti var saņemt, arī zvanot krīzes centram "Skalbes" pa tālruni 67222922 un 27722292.

Zolitūdes traģēdija