11.10.2013 07:21

Nevienlīdzīgās biļešu cenas mudinās ķekaviešus vairāk braukt ar mikroautobusiem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nevienlīdzīgās biļešu cenas mudinās ķekaviešus vairāk braukt ar mikroautobusiem www.kekava.lv

Tāpat kā Mārupes, arī Ķekavas dome gaida atbildīgās ministrijas akceptu Rīgas iecerei galvaspilsētā nedeklarētajiem par braucienu sabiedriskajā transportā maksāt divreiz vairāk.

Taču, tā kā uz Ķekavu regulāri kursē mikroautobusi, visticamāk, vairāk cilvēku izvēlēsies tieši šo pārvietošanās veidu.

Jau vēstījām, ka Mārupes novada dome pagaidām ieņem nogaidošu pozīciju atšķirībā no Siguldas, kuras mērs Uģis Mitrevics jau tikās ar galvaspilsētas vadītāju Nilu Ušakovu, un tās laikā tika panākta konceptuāla vienošanās par abpusējām atlaidēm abu pašvaldību iedzīvotājiem. 

Tāpat kā Mārupe, arī Ķekavas pašvaldība gaida Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas lēmumu, proti, dot iecerei zaļo gaismu vai to nobremzēt. "Ķekavas novada pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka mikroautobusos uz Ķekavu, Baložiem, Pļavniekkalnu un Daugmali arī varētu palielināties braukšanas maksa, jo šos maršrutus apkalpo cits uzņēmums, ne "Rīgas satiksme"," norāda Ķekavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Bērziņa.

Ja ministrija tomēr lēmumu apstiprinās, pašvaldība meklēs risinājumus, kā šajā situācijā atbalstīt iedzīvotājus. "Pašvaldība plāno tikties arī ar Rīgas plānošanas reģiona atbildīgajiem speciālistiem, lai apspriestu šo jautājumu," piebilst V. Bērziņa.

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu