10.10.2013 07:21

Ja ministrija akceptēs Ušakova ieceri, tad arī mārupieši meklēs risinājumu (papildināts)

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs atgādina, ka, saskaņā ar normatīvajiem aktiem, Rīgas domes iecere par atšķirīgu maksu vietējiem un pārējiem, vēl jāakceptē pašvaldības uzraugošajai ministrijai. Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs atgādina, ka, saskaņā ar normatīvajiem aktiem, Rīgas domes iecere par atšķirīgu maksu vietējiem un pārējiem, vēl jāakceptē pašvaldības uzraugošajai ministrijai. www.foto.delfi.lv

Lai gan Mārupes centrs atrodas pusstundas braucienā no Vecrīgas, arī šī Pierīgas novada iedzīvotājiem būs jāmaksā par biļeti krietni vairāk nekā galvaspilsētā deklarētajiem.

Pašvaldības vadītājs gan atgādina – lēmums vispirms jāakceptē atbildīgajai ministrijai.

Jau vēstījām, ka Rīgas dome iecerējusi, ka galvaspilsētā nedeklarētajiem par braucienu sabiedriskajā transportā būs jāmaksā divreiz vairāk. Tas ne pa jokam satraucis Pierīgas iedzīvotājus un pašvaldību vadītājus. 9. oktobrī par iespējām sadarboties apspriedušies Siguldas un Rīgas mēri, iespēju tikties un runāt ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu neizslēdz arī citu novadu vadītāji.

Tostarp Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" atgādina, ka šī galvaspilsētas valdošās koalīcijas iecere vēl jāakceptē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM). "Situācija ir šāda: Rīgas dome ir pieņēmusi lēmumu, kas manā rīcībā nav nonācis, tādēļ nezinu, vai būtu pareizi komentēt informāciju, kas ir izskanējusi plašsaziņas līdzekļos," tā viņš.  

Mārupes mērs norāda, ka saskaņā ar normatīvo aktu kārtību šie Rīgas domes saistošie noteikumi stājas spējā, kad tos izvērtē pašvaldību darbu uzraugošā VARAM. Ja tā dos savu akceptu, tad šie noteikumi jāpublicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", un tikai tad tie stājas spēkā. "Protams, sarunas un tikšanās notiek, taču vispirms noteikumiem ir jābūt apstiprinātiem, lai mēs kaut ko varētu darīt. Pagaidām varam tikai domāt, kā būs vai nebūs," rezumē M. Bojārs.

Savukārt pašvaldības pārstāve Kate Nītiņa aģentūrai LETA norāda, ka "lēmuma ietekmi uz Pierīgu, kuras iedzīvotāji strādā Rīgā, paredzēts savstarpēji apspriest ar citām Pierīgas pašvaldībām, kā arī ar Rīgas Plānošanas reģionu, kura kompetencē ir sabiedriskā transporta plānošana Rīgas plānošanas reģiona teritorijā, un Rīgas domes vadību".

Konkrēti datumi, kad šīs sanāksmes varētu notikt, netiek minēti, jo laiki vēl tiekot saskaņoti. K. Nītiņa norādīja, ka Mārupes novada dome uzaicinājumu uz sarunām no Rīgas domes vēl nav saņēmusi. Ņemot vērā, ka Rīgas domes saistošie noteikumi vēl nav apstiprināti VARAM, arī Mārupes novada dome no savas puses nav aicinājusi uz divpusējām sarunām Rīgas domes pārstāvjus.

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu