09.10.2013 15:13

Sigulda un Rīga plāno ieviest abpusēji izdevīgas biļešu cenas abu novadu iedzīvotājiem (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sigulda un Rīga plāno ieviest abpusēji izdevīgas biļešu cenas abu novadu iedzīvotājiem (papildināta) www.foto.delfi.lv

9. oktobrī notikušas pirmās sarunas par sabiedriskā transporta biļešu cenas atvieglojumiem saviem iedzīvotājiem starp Siguldas novada un Rīgas pašvaldībām.

Kā norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, pirmās pārrunas ar Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu par abpusēji izdevīgiem nosacījumiem braukšanai sabiedriskajā transportā abu pašvaldību iedzīvotājiem esot bijušas veiksmīgas. Atvieglojumi tiks paredzēti kā siguldiešiem, kas izmantos Rīgas sabiedrisko transportu, tā arī rīdziniekiem, kas apmeklēs Siguldu.

Pēc sarunas Rīgas mērs informēja, ka starp abām pašvaldībām pašlaik notiek tehniskās un juridiskās konsultācijas, lai īstenotu šo ideju. N. Ušakovs nenoliedza, ka cer uz tikpat veiksmīgām pārrunām ar citām Pierīgas pašvaldībām.

Kā sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norāda Siguldas novada domes preses sekretāre Diāna Kondratenko, pagaidām precīzākas informācijas, cik lieli atvieglojumi siguldiešiem Rīgas sabiedriskajā transportā būs un vai būs nepieciešami papildu līdzekļi no pašvaldības budžeta, nav. 


"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu