13.07.2013 16:19

Saulkrastu mērs: Ja vajadzēs, izglītībai papildu naudu atradīsim

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis. Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis. Krišjānis Grantiņš

Saeimas deputāti lēma, ka Izglītības un zinātnes ministrijai būs jādomā, kā panākt to, ka valsts nodrošina visus skolēnus ar grāmatām un citiem mācību līdzekļiem.

Maciņš plašāk būs jāatver arī pašvaldībām, jo tām no sava budžeta būs jāfinansē iepriekšminētajiem standartiem atbilstošas papildu literatūras, uzskates līdzekļu, didaktisko spēļu, digitālo mācību līdzekļu un resursu, izdales materiālu, mācību tehnisko līdzekļu, mācību materiālu, iekārtu un aprīkojuma iegāde.

Lūgts atbildēt, kā šo situāciju risinās Saulkrastos, novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis ir lakonisks: "Protams, tas varētu radīt situāciju, kad būs nepieciešami papildu finanšu līdzekļi. Ja tā notiks, tad, visticamāk, tos iedalīsim no naudas, kas domāta neparedzētiem gadījumiem."

Portāls "Apriņķis.lv" jau iepriekš rakstīja, ka, piemēram, Ķekava un Mārupe, vēl negaidot Saeimas deputātu lēmumu, izglītībai domāto budžetu palielināja.

Iepriekš:
Saeimas lēmums par mācību līdzekļu finansēšanu arī vietvarām radīs papildu izmaksas