01.09.2014 10:05

Portālā "Manabalss.lv" tiek vākti paraksti par atklātību bankās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Portālā "Manabalss.lv" tiek vākti paraksti par atklātību bankās www.foto.delfi.lv

"Vēlamies pārtraukt slepenību ap bankas "Citadele" pārdošanu, prasot valdībai atklāt šā darījuma patieso gaitu, atklāt potenciālos investorus un sniegt atklātas atbildes sabiedrībai par savulaik "PareX" bankas glābšanā ieguldītās nodokļu maksātāju naudas tālāko likteni."

Šādu vēstījumu pauž iniciatīvas "Par atklātību bankās" iesniedzēji sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv".

"Pilnībā atslepenojot bankas "Citadele"pārdošanas procesu, ikvienu turpmāko soli no valdības puses veikt tikai pēc plašas un atklātas visas sabiedrības informēšanas. Dot iespēju arī neatkarīgiem ekspertiem izanalizēt valdības rīcībā esošo informāciju par potenciālajiem bankas pircējiem. Galīgo lēmumu par valstij piederošās bankas "Citedele" pārdošanu pieņemt Saeimā.

Jebkurā demokrātiskā valstī sabiedrībai ir neatņemamas tiesības zināt un lemt par nodokļos ieksētās naudas pielietojumu. Atslepenojot "Citadeles" pārdošanas procesu, Latvijas iedzīvotāji spēs izvērtēt valdības rīcības atbilstību valsts un sabiedrības interesēm, izslēdzot iespējamas manipulācijas un iespējamus jaunus finasu satricinājumus. Turklāt, iespējams, "Citadeles' pārdošanas aizkulišu izpēte ļaus novērst sasteigtu bankas pārdošanu, vismaz vēl uz laiku saglabājot šobrīd pelnošo banku kā valsts īpašumu."

Parakstīties par iniciatīvu.

Iepriekš:
Dibinot biedrību, cer apturēt bankas "Citadele" pārdošanu

Iniciatīvas grupa prasa apturēt bankas "Citadele" pārdošanu
Raidījums: Valdība konfidenciāli vienojas par "Citadeles" pārdošanu
"Par un pret": Ne visi politiķi grib bankas "Citadele" pārdošanu