20.12.2012 16:43

Ušakova neveiklā dāvana

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tiem šoferīšiem, kam ikdienā nākas mērot ceļu no Pierīgas uz Rīgu, galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs aizvadītajā nedēļā bija sagādājis dāvanu – domājot par lielpilsētas viesiem, izveidota pirmā bezmaksas stāvvieta "Park & ride".

Lai nebūtu jāsēž sastrēgumos, bet varētu bezrūpīgi atstāt savu auto un turpināt ceļu ar sabiedrisko transportu, jāievēro tikai viens noteikums – par izbraukšanu no stāvvietas der e-talons, kas vismaz divas reizes izmantots "Rīgas satiksmes" transportā. Pieverot acis uz to, ka sabiedriskā transporta satiksme no Ulbrokas ielas stāvvietas centra virzienā nav diez ko intensīva, tiktāl viss, protams, jauki.

Neilgi pēc tam, kad iepriecināti galvaspilsētas viesi, N. Ušakovs tomēr nolemj, ka rīdziniekus viņš mīl vairāk. Dienās, kad laikapstākļi ir braukšanai apgrūtinoši, piedāvā iespēju bez maksas izmantot sabiedrisko transportu šoferīšiem, kas biļešu kontrolierim biļetes vietā var uzrādīt automašīnas tehnisko pasi.

Līdz ar N. Ušakova otro labestības žestu galvaspilsētas viesu privilēģijas tiek ieputinātas līdz brīdim, kad laikapstākļi uzlabojas. Ja esi iebraucējs, dienās, kad puteņo, būs jāizvēlas – vai nu maksā par sabiedrisko transportu, kā visi gājēji, un pie izbraukšanas no stāvlaukuma uzrādi divas reizes lietotu e-talonu, vai arī – uzrādi tehnisko pasi kontrolierim "Rīgas satiksmes" transportā, bet tad – meklē pats, kur nolikt savu spēkratu, jo bez lietota e-talona no "Park & ride" ārā tikt neizdosies.

Centieni nākt pretī šoferīšiem, lai mazinātu sastrēgumus Rīgas ielās, galvaspilsētas mēram sanākuši neveikli. Kamēr domā par nākamajiem, tie pirmie jau tiek aizmirsti. Vai tā ir muļķība, liekulība – vai pārsteigums no Rīgas salaveča maisa?

Iepriekš:
Vai Pierīgas iedzīvotāji "atstās un brauks"?