17.12.2012 14:47

Sniegputeņa laikā autovadītāji Rīgā bez maksas var izmantot sabiedrisko transportu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sniegputeņa laikā autovadītāji Rīgā bez maksas var izmantot sabiedrisko transportu foto.delfi.lv

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm Rīgā stipri snigs. Līdz ar to pirmdien, 17. decembrī, uzrādot tehnisko apliecību, autovadītāji var bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu visas dienas garumā.

Šie braukšanas atvieglojumi tiek ieviesti, lai mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu, vēsta Rīgas pašvaldības portāls www.riga.lv.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas tehniskās pases, kas izsniegtas, piemēram, uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.

Pašvaldība informē par prognozēto snigšanu jau iepriekšējā dienā. Informāciju par to, kad šādi atvieglojumi stājas spēkā un tiek pārtraukti, var atrast pašvaldības interneta vietnēs www.sniegs.riga.lv, www.riga.lv, kā arī par to tiek informēti plašsaziņas līdzekļi.

Intensīvas snigšanas apstākļos pašvaldība aicina iedzīvotājus pēc iespējas izvairīties no personīgo transporta līdzekļu izmantošanas un pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Savukārt, izmantojot personīgo transportu, jārēķinās ar to, ka ir jāplāno vairāk laika ierasta maršruta mērošanai, paredzot tam papildus aptuveni 15–20 minūtes.