04.09.2012 20:50

Rihards Snikus vēlreiz paraolimpisko spēļu sešiniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Titulētais baldonietis Rihards Snikus ar savu zirgu Chardonnay. Titulētais baldonietis Rihards Snikus ar savu zirgu Chardonnay. Latvijas Jātnieku federācija

Baldones jātnieks ar zirgu Chardonnay divas dienas pēc ceturtās vietas individuālajās sacensībās ierindojās sestajā vietā paraolimpiskās iejādes izvēles programmā.

 

 

1a grupas sacensībās, kurās startē 14 jātnieki ar visnopietnākajām veselības problēmām, R. Snikus arī otrdien startēja pēdējais. Tiesneši viņa un Chardonnay sniegumu novērtēja ar rezultātu 72,150 %, kas skaitļu izteiksmē ir baldonieša labākais sniegums Londonā.

Par trīskārtējo paraolimpisko spēļu čempioni otrdien kļuva Sofija Kristiansena no Lielbritānijas ar zirgu Janeiro 6 (84,750 %). Otrajā vietā ierindojās Laurentija Tana no Singapūras ar Ruben James 2 (79,000 %), trešajā – īriete Helēna Kērnija ar Mister Cool (78,450 %). Rihardu apsteidza vēl arī Itāijas un Īrijas jātnieki.

Kā zināms, Rihards Snikus ir pirmais sportists Latvijas vēsturē, kurš startējis paraolimpiskajās spēlēs iejādē. Lai kvalificētos startam Londonā, viņš veiksmīgi piedalījās sacensībās vairākās Eiropas valstīs. Viņam bija ne tikai jāsasniedz noteikts kvalifikācijas punktu skaits, bet jāizcīna arī ļoti augsta vieta sportistu reitingā, jo paraolimpisko spēļu iejādes individuālajā turnīrā bija dota iespēja startēt tikai trim Eiropas labākajiem jātniekiem.

Uz paraolimpiskajām spēlēm Londonā Rihards Snikus devās kopā ar treneri Olgu Šelleri un Latvijas Jātnieku federācijas Paraolimpiskās sekcijas vadītāju Darju Tihomirovu, bet Chardonnay pavadīja jātnieka palīdze Elīza Rulle.

Iepriekš:
Rihards Snikus uzreiz aiz paraolimpisko spēļu medaļniekiem