02.09.2012 21:04

Rihards Snikus uzreiz aiz paraolimpisko spēļu medaļniekiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rihards Snikus uzreiz aiz paraolimpisko spēļu medaļniekiem Krišjānis Grantiņš

Baldones jātnieks ar zirgu Chardonnay pēc ceturtās vietas svētdienas individuālajās iejādes sacensībās otrdien turpinās cīņu par Londonas paraolimpisko spēļu godalgu.

1a grupas sacensībās, kurās startē 14 jātnieki ar visnopietnākajām veselības problēmām, Rihards Snikus svētdien uzrādīja rezultātu 70,400 %, kas ir nedaudz labāk nekā pirmajā dienā, kad komandu sacensību ietvaros tiesneši ierindoja Latvijas jātnieku devītajā vietā šajā grupā (68,118 %).

"Rihards izjāja kolosāli. Skatoties tiesnešu vērtējumu pa atsevišķiem posmiem, viņam tika dotas pat pirmās un otrās vietas. Kopējais rezultāts – ceturtā vieta, kas mūsu sportistam ir izcili augsts rezultāts," Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienestam bilda LJF Paralimpiskās sekcijas vadītāja Darja Tihomirova.

"Mūs apsveic Lielbritānijas un Francijas komandu pārstāvji, kuri nebija iedomājušies, ka mēs kā iesācēji šajā jomā varam tikt tik augstu. Tagad ļoti nopietni jāgatavojas brīvas izvēles programmai 4. septembrī. Esam jau ļoti tuvu bijuši medaļai, jācenšas tā sasniegt, taču jau ceturtā vieta mums ir absolūta uzvara. Tiešām – nenormāls prieks, jo esam spējuši pārspēt gan Eiropas, gan pasaules čempionus."

Tāpat kā sestdien, labāko rezultātu sasniedza un par paraolimpisko spēļu čempioni kļuva Sofija Kristiansena no Lielbritānijas ar zirgu Janeiro 6 (82,750 %). Otrajā vietā bija īriete Helēna Kērnija ar Mister Cool (76,700 %), trešajā – Laurentija Tana no Singapūras ar Ruben James 2 (73,650 %).

Trešā kārta iejādes sacensībās notiks otrdien plkst. 17.45 pēc Latvijas laika. Paredzams, ka sacensību translācijas varēs vērot internetā www.paralympic.org.

Uz paraolimpiskajām spēlēm Londonā Rihards Snikus devies kopā ar treneri Olgu Šelleri un Latvijas Jātnieku federācijas Paraolimpiskās sekcijas vadītāju Darju Tihomirovu. Zirgu Chardonnay pavada jātnieka palīdze Elīza Rulle.

Kā zināms, Rihards Snikus ir pirmais sportists Latvijas vēsturē, kurš startē paraolimpiskajās spēlēs iejādē. Lai kvalificētos startam Londonā, viņš veiksmīgi piedalījies sacensībās vairākās Eiropas valstīs. Viņam bija ne tikai jāsasniedz noteikts kvalifikācijas punktu skaits, bet jāizcīna arī ļoti augsta vieta sportistu reitingā, jo paraolimpisko spēļu iejādes individuālajā turnīrā bija dota iespēja startēt tikai trim Eiropas labākajiem jātniekiem.