10.02.2015 14:17

Azartisks hokejs un ziemas prieki Silakrogā

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Azartisks hokejs un ziemas prieki Silakrogā www.ropazi.lv

7. februārī ar spraigām sacensībām hokejā, jautrām stafetēm un citiem ziemas priekiem Silakrogā notika biedrību "Cits Silakrogs", "Novada kaimiņu sadarbība" un "Attīstības centrs Mucenieki" rīkotais hokeja vārtu atklāšanas pasākums.

Pateicoties Silakroga aktīvo iedzīvotāju iniciatīvai, nu jau otro gadu arī Silakrogā ir slidotava, un 2014. gada nogalē biedrība, piedaloties Latvijas Televīzijas izsludinātajā konkursā "Iekārto savu hokeja laukumu", ieguva finansējumu 300 eiro hokeja vārtu izveidei.

Hokeja vārtu tapšanā piedalījās daudzi Silakroga iedzīvotāji, to skaitā arī Nacionālo bruņoto spēku karavīri, kuri sniedza konsultācijas vārtu izveides procesā, veidoja tehnisko zīmējumu skices, iepirka nepieciešamos materiālus, kā arī praktiski palīdzēja vārtus izgatavot. Rezultātā tapušie jaunie hokeja vārti nu ļauj vietējiem iedzīvotājiem rīkot sacensības un spēlēt īstu hokeju savā ciemā, blakus savām mājām.

Hokeja turnīrā, kas notika par godu jauno hokeja vārtu atklāšanas pasākumam, piedalījās septiņas komandas no dažādiem Ropažu novada ciemiem – Silakroga, Zaķumuižas, pat Kākciema un pulcēja ne vien hokeja spēlētājus, bet arī viņu aktīvos līdzjutējus. Uzvaras laurus hokeja turnīrā plūca komanda "Tavs sencis".

Paralēli hokeja turnīram Silakroga bērni kopā ar vecākiem būvēja hokeja turnīra talismanus – sniegavīrus Rihardu, Ričardu un Neldu, kas savus vārdus ieguva, pateicoties 7. februāra vārda dienas gaviļniekiem. Bērni varēja piedalīties stafetēs, baudīt siltu tēju un arī karstu zupu.

Vietējo iedzīvotāju un sabraukušo ciemiņu no citiem novadiem atsaucība bija liela, kas nozīmē, ka šāda veida pasākumi Ropažu novadā ir nepieciešami un vislabākais veids, kā tādiem tapt ir – ar pašu iedzīvotāju aktīvu iesaistīšanos un līdzdalību. Neskatoties uz samērā drēgnajiem un nemīlīgajiem laika apstākļiem, šī bija jauki pavadīta brīvdiena svaigā gaisā, aktīvi atpūšoties kopā ar ģimenēm, draugiem un kaimiņiem.

Bildes no pasākuma varat skatīt fotogalerijā.