26.11.2014 12:58

Iegūst finansējumu hokeja laukumu labiekārtošanai Silakrogā un Valdlaučos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iegūst finansējumu hokeja laukumu labiekārtošanai Silakrogā un Valdlaučos arhīvs

Latvijas Televīzijas un "Aldara" rīkotās akcijas "Iekārto savu hokeja laukumu" ietvaros finansiālu atbalstu 10 000 eiro apmērā saņems astoņi labākie projekti, tostarp Ropažu novada Silakrogā un Ķekavas novada Valdlaučos.

Akcijas ietvaros kopā tika saņemti 44 projektu pieteikumi atklāto hokeja laukumu labiekārtošanai par kopēju summu aptuveni 100 000 eiro. Žūrija, kuras sastāvā bija a/s "Aldaris" un "LTV Tautas sporta" pārstāvji, hokejists Rodrigo Laviņš un amatieru hokeja entuziasts Toms Sproģis, projektus vērtēja, ņemot vērā to mērķus, lietotāju un iesaistīto entuziastu skaitu, hokeja aktīvistu jau ieguldīto darbu, mērķtiecību, rekomendācijas un arī ģeogrāfisko izvietojumu, lai atbalstītie projekti aptvertu iespējami daudz potenciālo hokeja spēlētāju, kā arī attīstītu amatieru sportu Latvijas reģionos.

Starp astoņiem finansiālu atbalstu guvušajiem projektiem ir biedrības "Cits Silakrogs" pieteikums, kas saņems 300 eiro materiālu iegādei hokeja vārtu izgatavošanai, kā arī projekts no Ķekavas novada Valdlaučiem, kas iegūs 870 eiro speciālās plēves un apgaismojuma iegādei. Vēl pie līdzekļiem tiks hokeja entuziasti no Rugājiem, Strenčiem, Nītaures, Viļāniem, Balviem un Ventspils novada Ances pagasta.

Projektu pieteikumi tika saņemti arī no Ropažiem, Zaķumuižas, Mālpils un Zvejniekciema, liecina akcijas rīkotāju sniegtā informācija. Akcijas ietvaros atbalsts tika meklēts gan pilnīgi jaunu hokeja laukumu izbūvei, gan arī esošo projektu uzlabošanai un pilnveidei. Visbiežāk pieteikumos finansējums prasīts āra hokeja laukumu apmalēm, aizsargtīkliem un apgaismojumam.

"Iesniegto projektu skaits un prasītās naudas summas liecina, ka cilvēki reģionos patiesi vēlas aktīvi nodarboties ar sportu, taču ne vienmēr tam pietiek vietas un līdzekļu. Mēs ceram, ka laika gaitā ar šīs akcijas palīdzību mums izdosies sakārtot arvien vairāk hokeja laukumu visā Latvijā, lai hokeja entuziastiem un slidot gribētājiem būtu vieta, kur baudīt ziemas priekus," saka AS "Aldaris" komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

"Es aicinu nenokārt galvas tos, kas šogad nesaņēma finansējumu, jo esmu drošs, ka kopā ar "Aldari" arī nākamgad rīkosim šādu akciju," pārliecību pauda "LTV Tautas sports" kurētājs Uģis Joksts.