03.06.2013 15:03

Esošais Krimuldas mērs gatavojas darbam opozīcijā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Līdzšinējam Krimuldas novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Ozoliņam, visticamāk, jau drīzumā vajadzēs atbrīvot mēra krēslu. Līdzšinējam Krimuldas novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Ozoliņam, visticamāk, jau drīzumā vajadzēs atbrīvot mēra krēslu. Krišjānis Grantiņš

Lai gan pašreizējā Krimuldas novada domes priekšsēdētāja Mārtiņa Ozoliņa pārstāvētā Krimuldas novada partija ieguva gandrīz 41 % atbalstu, kauliņi ir sakrituši tā, ka, visticamāk, viņš būs spiests uz procesu noraudzīties no opozīcijas krēsla.

Jau vēstījām, ka Krimuldas novadā lielāko balsu skaitu ieguvis "Reģionu alianses" un Zaļo un zemnieku savienības apvienotais saraksts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati. Par sarakstu, kura līderis ir Guntars Grīnvalds, nobalsojuši 996 jeb 43,49 % Krimuldas novada iedzīvotāju, un apvienībai novada domē būs septiņas no 15 deputātu vietām. M. Ozoliņa spēkam – tikai sešas. Turklāt vēlēšanu uzvarētāji jau paziņojuši, ka veidos koalīciju ar domē iekļuvušo "Vienotības" pārstāvi, kas nozīmē, ka opozīcijā kopā ar sešiem pašreizējā Krimuldas mēra partijas biedriem "sēdēs" arī apvienības "Iedzīvotāji" pārstāvis.

"Grīvalds man nekādu sadarbību nav piedāvājis un, ja piedāvātu, es arī ar viņiem vienā koalīcijā neietu. Mums ir pavisam citādāka vērtību sistēma, turklāt – reālais šī saraksta līderis ir bijušais Krimuldas mērs Juris Salmiņš," uzsver M. Ozoliņš. Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka, visticamāk, četri gadi būs jāpavada opozīcijā, esošais Krimuldas mērs atbild: "Tas nav pieņēmums, tā ir realitāte!"

Lai gan pašlaik visreālākā koalīcija ir ZZS/"Reģionu alianse" kopā ar "Vienotību", varētu būt arī citādāk – M. Ozoliņa partija kopā ar "Vienotību" un apvienību "Iedzīvotāji". "Es runāju ar "Vienotības" pārstāvi, viņš teica, ka jau esot vienojies ar Salmiņu, nu tad vairs neko," tā M. Ozoliņš.

Viņš gan uzsver, ka prognozētās koalīcijas pārsvars par opozīciju ir viena balss, tāpēc viss varot mainīties pat ātrāk nekā četros gados. "Pagaidām strādāsim konstruktīvā opozīcijā," uzsver Krimuldas mērs, prognozējot, ka viņa vietu, visticamāk, ieņemts Guntars Grīnvalds.