02.06.2013 18:23

Krimuldas novadā gaidāmas krasas pārmaiņas – koalīciju grib veidot bez pašreizējā mēra Ozoliņa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līdzšinējais Krimuldas novada mērs Mārtiņš Ozoliņš, visticamāk, jaunajā domes sasaukumā vairs nebūs tās priekšsēdētājs. Līdzšinējais Krimuldas novada mērs Mārtiņš Ozoliņš, visticamāk, jaunajā domes sasaukumā vairs nebūs tās priekšsēdētājs. Krišjānis Grantiņš

Krimuldas novada domē vēlēšanās visvairāk balsu ieguvušā "Reģionu alianses" (RA) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) apvienotā saraksta ievēlētie deputāti veidos koalīciju kopā ar "Vienotības" pārstāvi domē.

Par to informēja apvienotā RA un ZZS saraksta līderis Guntars Grīnvalds, vēsta LETA. Lai nodrošinātu varu novadā, Grīnvalda vadītā saraksta pārstāvji jau vienojušies ar partijas "Vienotība" vienīgo pārstāvi domē - Krimuldas mākslas un mūzikas skolas direktoru Aivaru Buņķi - par sadarbību koalīcijā. Kā norāda Grīnvalds, vienošanos izdevies panāk pateicoties līdzīgajiem uzskatiem un uzstādījumiem novada attīstībai. Apvienotā saraksta līderis arī pastāstīja, ka turpmāk koalīcija tiksies reizi divās nedēļās, lai izrunātu aktualitātes un vienotos par pozīciju.

Grīnvalds ir pārliecināts, ka Krimuldas novadu šī sasaukuma laikā sagaida krasas pārmaiņas gan pašā domes darbā, gan iedzīvotāju izpratnē un zināšanās par to. "Esam vairakkārt tikušies ar iedzīvotājiem un viņiem svarīgas ir sarunas, tāpēc tās arī būs," sola saraksta līderis.

Vēlēšanu rezultāti daļēji nav attaisnojuši uz tiem liktās cerības, atklāja Grīnvalds. Partijas mērķis bijis saņemt astoņus mandātus domē, taču arī pašreizējā situācijā esot jūtamas vairākas pozitīvās iezīmes, tā piemēram, domē šajā sasaukumā būs vairāki pavisam jauni cilvēki, kas līdz šim nav, kā to norāda Grīnvalds, "iesēdējušies" domē, līdz ar to, visticamāk, šie cilvēki arī nāks ar jaunām un veiksmīgām idejām.

Jau ziņots, ka Krimuldas novadā lielāko balsu skaitu ieguvis "Reģionu alianses" un Zaļo un zemnieku savienības apvienotais saraksts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati. Par Grīnvalda vadīto sarakstu nobalsojuši 996 jeb 43,49 % Krimuldas novada iedzīvotāju, un apvienībai novada domē būs septiņas no 15 deputātu vietām.

Otro vietu pašvaldības vēlēšanās ar sešām deputātu vietām ieguvusi pašreizējā novada domes priekšsēdētāja Mārtiņa Ozoliņa pārstāvētā Krimuldas novada partija, par kuru nobalsojuši 935 jeb 40,83 % krimuldiešu.

Jaunajā pašvaldības sasaukumā iekļuvusi arī apvienība "Iedzīvotāji" ar 198 jeb 8,65 % vēlētāju atbalstu un partija "Vienotība", kuru atbalstījuši 136 jeb 5,94 % balsotāju. Šiem sarakstiem katram ticis pa vienam deputāta mandātam.

Iepriekšējās vēlēšanās 2009. gadā vairākumu - astoņas no 15 vietām - ieguva "Rīgas apriņķa novadu apvienība", kuru toreiz pārstāvēja pašreizējais mērs Ozoliņš.